Logo

Βούλιαξε ξανά ο Βόλος – Δραματική η κατάσταση και στην Εύβοια [βίντεο+φωτο] 
 

Τελειωμό δεν έχει το δράμα των κατοίκων στη Θεσσαλία καθώς μετά τον «Daniel», η κακοκαιρία «Elias» ξύπνησε τον εφιάλτη προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, κυρίως στην περιοχή του Βόλου. Το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να αποτιμηθεί το μέγεθος της κατάστασης. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ περιοχές έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές. Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική δέχεται συνεχείς κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών.

Ασύλληπτες εικόνες και στο νοσοκομείο του Βόλου όπου πλημμύρισαν υπόγεια και η τραπεζαρία:

 

Όπως μεταδίδει ΕΡΤ, στην Αγριά, δεν υπάρχουν δρόμοι, η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.

 

Δύσκολες ώρες από τη νέα κακοκαιρία: Αγνώριστος ο Βόλος – 112 για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τέσσερις περιοχές της Β. Εύβοιας

Και οι τρεις δρόμοι της περιοχής είναι θαμμένοι κάτω από τόνους φερτών υλικών και λάσπης και η περιοχή είναι αγνώριστη.

Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 06:00 άρχισε πάλι να βρέχει, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσταση αφού υπήρχε η ελπίδα πως θα ξεκινήσει η άντληση των υδάτων με ο πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται πως το ρεύμα στις περισσότερες περιοχές έχει κοπεί.

 

 

 

Εικόνες καταστροφής και στην πόλη του Βόλου

Η ίδια εικόνα είναι και στον Βόλο, όπου όλοι η κόμβοι είναι κλειστοί. Δεν επιτρέπεται αλλά και δεν μπορείς να φτάσεις στην πόλη του Βόλου, αφού όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών, μέχρι και βράχια που είχαν αποκολληθεί και είχαν πέσει στην μέση του δρόμου.

Πολλοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τους χειμάρρους ενώ παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους.

Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων απεγκλώβισαν οδηγούς που ήταν έμειναν μέσα στα οχήματά τους 9 ώρες περιμένοντας βοήθεια. Υπήρχαν και περιπτώσεις που απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους ή από ταράτσες σπιτιών, ενώ άλλοι πάλι έφυγαν από τα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο σε πλοία στο λιμάνι του Βόλου που άνοιξαν για να υποδεχθούν τον κόσμο.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχαν υποχωρήσει σε αρκετά σημεία τα νερά, ενώ και δρόμοι πολλοί είχαν ανοίξει, όμως πολλοί ακόμη παραμένουν απροσπέλαστοι.

Το ίδιο δύσκολη με τη Μαγνησία είναι η κατάσταση και στη Β. Εύβοια όπου λόγω της κακοκαιρίας ενεργοποιήθηκε το 112 ενώ με εντολή Δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πεύκι, Αρτεμίσιο και Γούβες.

Εκκενώσεις σε Λάρισα – Καρδίτσα

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ιτέα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο, Αστρίτσα απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ταυτόχρονα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους του οικισμού Αχίλλειο προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αχίλλειο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 και σε κατοίκους σε περιοχές της Εύβοιας.

Μεγάλες καταστροφές στην Εύβοια

Η πολύπαθη Εύβοια χτυπήθηκε για άλλη μια φορά με σφοδρότητα, με αποτέλεσμα χωριά να πλημμυρίσουν και κατολισθήσεις και χείμαρροι να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με το Evima.gr, στις Ροβιές, κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές και στη Λίμνη.

Τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και δυστυχώς η νύχτα θα είναι δύσκολη στην Εύβοια. Η κακοκαιρία Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει την Εύβοια τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ροβιές

Στις Ροβιές είναι ο οικισμός που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε από αυτή τη νέα κακοκαιρία. Υπερχείλισαν και τα τρία ρέματα του χωριού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είχαν καθαριστεί με αποτέλεσμα λόγω της πολύ μεγάλης ποσότητας νερού να υπερχειλίσουν και να πλημμυρίσουν δρόμους αλλά και κοντινά σπίτια. Πριν λίγο αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση ενώ δέκα ώρες έμειναν οι κάτοικοι χωρίς νερό.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τα Ψαχνά προς Προκόπι και Μαντούδι και ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Στο Μαντούδι που επλήγη απο την κακοκαιρία, αργά το απόγευμα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.

Λασπόνερα μαζί με κορμούς δέντρων και άλλα φερτά υλικά παρέσυραν αυτοκίνητα ενώ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε υποδομές, δρόμοι κόπηκαν στα δυο. «Έπεσαν 235 χιλιοστά βροχής μέσα σε 6 ώρες, οι ζημιές είναι ανεπανόρθωτες είμαστε όλη νύχτα μέσα στους δρόμους και προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου- Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Το Μετόχι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση έχει πλημμυρικά φαινόμενα» δήλωσε ο πρόεδρος εθελοντών Προκοπίου, Δημήτρης Βετσονούρης.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται από το πρωί και σε χωριά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2023 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις