Logo

Παράταση της αποχής αποφάσισαν οι δικηγόροι



 
 

Tην παράταση της αποχής μέχρι τις 2 φεβρουαρίου 2024 αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε την Παρασκευή το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολομέλεια για τους λόγους της παράτασης της αποχής  επισημαίνονται τα εξής:

«Η διατήρηση των υφιστάμενων δικαστικών σχηματισμών, η κατάργηση του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους δικηγόρους, η διεύρυνση της δικηγορικής ύλης, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, η ριζική αναμόρφωση του σχεδίου νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ολομέλειας, η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων, η προστασία της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών, η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας από τις εισπρακτικές εταιρείες και η άρση καταχρηστικών συμπεριφορών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, παραμένουν ρηματικώς οι δεσμεύσεις του υπουργού, οι οποίες ενώ εκφράστηκαν ενώπιον της Ολομέλειας, καμία εξ αυτών δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα».

Έτσι αποφάσισαν αποχή:

  • Από όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.
  • Από δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.
  • Από δίκες Νομικής Βοήθειας.
  • Από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2024 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις