Logo

Qatargate: Επιχείρησαν να δηλητηριάσουν ανακριτή της υπόθεσης; – Τι έδειξε η ανάλυση αίματος



 
 

Ανώτερος επιθεωρητής που μεταξύ άλλων ερευνά και την υπόθεση Qatargate υπέβαλε μήνυση για απόπειρα δολοφονίας μετά από επεισόδιο σε μπαρ στο κέντρο των Βρυξελλών, πριν μερικές εβδομάδες Η εξέταση του αίματός του αποκάλυψε υψηλή παρουσία αμφεταμινών, αναφέρει η εφημερίδα Le Soir την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Εισαγγελία των Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τα γεγονότα στα οποία εμπλέκεται ένας ανώτερος επιθεωρητής της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας, συνοδευόμενος από μια επιθεωρήτρια και έναν επίτροπο της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (OCRC), σε μπαρ της πρωτεύουσας.

Ο κύριος επιθεωρητής του OCRC υπέβαλε στη συνέχεια μήνυση για απόπειρα δολοφονίας με δηλητηρίαση, όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών. Η εξέταση αίματος που διενεργήθηκε στον επιθεωρητή αποκάλυψε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αμφεταμινών, υψηλότερα από την “κανονική” κατανάλωση για “ψυχαγωγικούς” σκοπούς. Όλα αυτά για έναν επιθεωρητή που, διαβεβαιώνει ότι δεν παίρνει ναρκωτικά.

Το βράδυ του συμβάντος, μετά από μια γρήγορη επίσκεψη στον γιατρό και μια ολόκληρη νύχτα στο κελί του Αστυνομικού τμήματος των Βρυξελλών-Ιξέλ, ο ανώτερος επιθεωρητής ζήτησε να επιστρέψει στο νοσοκομείο, υποφέροντας από βίαιους πόνους στο στομάχι. Επί τόπου, το προσωπικό διενήργησε εξετάσεις και διαπίστωσε ότι ο αξιωματικός υπέφερε από σοβαρές ιατρικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής αιμορραγίας που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες μετά από εγχείρηση στην κοιλιά του.

Ο αστυνομικός, ο οποίος είναι ένας από τους πέντε επικεφαλής ερευνητές στην υπόθεση της φερόμενης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ονομάστηκε “Quatargate”, δεν θέλησε να σχολιάσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-2-22024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις