Logo

Γάζα: Ισραηλινή επίθεση εναντίον αμάχων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια – Πάνω από 100 νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

Πάνω από 100 άμαχοι που περίμεναν στην ουρά για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σφαγιάστηκαν σε επίθεση του ισραηλινού στρατού (IDF) τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Τουλάχιστον 760 άτομα τραυματίστηκαν, αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο για «πρωτοφανές έγκλημα πολέμου».Tο υπουργείο Υγείας και τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ιατρικές πηγές, κατηγόρησαν τις ισραηλινές δυνάμεις ότι πυροβόλησαν κατά του πλήθους.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το φορτηγό που είχε προγραμματιστεί να παραδώσει επισιτιστική βοήθεια, κατέληξε να φορτώσει δεκάδες νεκρούς και τραυματισμένους Παλαιστίνιους και να τους μεταφέρει εσπευσμένα στις πλησιέστερες υγειονομικές εγκαταστάσεις

Μάλιστα, κάποιοι από τους νεκρούς και τους τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν με κάρα που τραβούσαν γαϊδούρια, ενώ άλλοι κείτονταν στους δρόμους για ώρες.

Τι απαντά ο IDF

Από την πλευρά του, ο στρατός του Ισραήλ, υποστήριξε ότι δεκάδες κάτοικοι της Γάζας ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα σπρωξίματος κατά τη διάρκεια «βίαιου συνωστισμού» γύρω από τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόσθεσε δε ότι εξετάζει το περιστατικό.

Αξιωματούχος του στρατού ανέφερε ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια του συνωστισμού, ορισμένοι κάτοικοι της Γάζας πλησίασαν τις ισραηλινές δυνάμεις και «τις έβαλαν σε κίνδυνο». Τότε, όπως παραδέχτηκε, οι στρατιώτες του Ισραήλ άνοιξαν πυρ εναντίον των αμάχων.

Πάντως, αυτόπτες μάρτυρες και ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα, δήλωσαν ότι οι άμαχοι δέχτηκαν πυρά από «κάθε είδους στρατιωτικό εξοπλισμό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-2-22024 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις