Logo

Δικηγόροι: Αναστολή αποχής από ποινικές δίκες – Συνεχίζεται για τράπεζες και fund



 
 

Στην αναστολή της αποχής από όλες τις δίκες αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Παράλληλα οι δικηγόροι αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (Funds) μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2024.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ολομέλεια εκφράζει για μία ακόμη φορά την αντίθεσή της στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που υπακούουν στα κελεύσματα του ποινικού λαϊκισμού και αποτελούν οπισθοδρόμηση για το ποινικό δίκαιο».

Επίσης «η εφαρμογή των διατάξεων αυτών θα δημιουργήσει ανεπιεική αποτελέσματα, τα οποία σύντομα ότι θα βρουν απέναντι την Ελληνική κοινωνία»

Η Ολομέλεια συνεκτιμώντας το γεγονός της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου του χρόνου της εφαρμογής των διατάξεών του, αποφάσισε:

-Να προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας την αναστολή της αποχής των μελών τους από τις ποινικές δίκες.

-Να διοργανώσει εκδηλώσεις στην έδρα κάθε Δικηγορικού Συλλόγου, στις οποίες θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι επαγγελματικοί φορείς και η τοπική κοινωνία, προκειμένου να επισημανθούν τα προβλήματα που πρόκειται να αναδειχθούν από την εφαρμογή των νέων διατάξεων.

«Η αναστολή της αποχής δεν σημαίνει και αναστολή του διεκδικητικού αγώνα του δικηγορικού σώματος, ο οποίος επικεντρώνεται εφεξής στις ακόλουθες διεκδικήσεις» επισημαίνεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-3-2024 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις