Logo

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου [βίντεο]



 
 

Ο θρυλικός Έλληνας άλτης σημείωσε άλλη μία ιστορική επιτυχία, μιας και κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη, διατηρώντας τον τίτλο του.

Ο 25χρονος πήρε για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση το συγκεκριμένο τίτλο, αποδεικνύοντας ότι είναι ο κορυφαίος στον πλανήτη στο αγώνισμά του.

Ο αγώνας

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με ένα ιδανικό άλμα, μιας και έφτασε στα 8 μέτρα και 22 εκατοστά, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα. Λίγο μετά όμως, ο Ματία Φουρλάνι… απάντησε με την ίδια ακριβώς επίδοση. Στη συνέχεια, ο Τεντόγλου πήδηξε στα 7 μέτρα και 94 εκατοστά, έχοντας την ισοβαθμία με τον Ιταλό που πήδηξε στα 7 μέτρα και 91 εκατοστά. Το τρίτο άλμα του Γρεβενιώτη ήταν άκυρο, με τον αντίπαλό του όμως να βελτιώνει ούτε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση.

Ο Φουρλάνι έκανε σπουδαίο άλμα στα 8 μέτρα και 10 εκατοστά, παίρνοντας την ισοβαθμία. Ο 25χρονος όμως απάντησε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με 8.15μ. ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή. Η μόνη… αλλαγή στα πέμπτα άλματα ήταν η άνοδος του Κάρεϊ ΜακΛάουντ στην τρίτη θέση με 8 μέτρα και 21 εκατοστά. Στην τελευταία προσπάθεια ο Ιταλός έκανε ένα μεγάλο, αλλά άκυρο, ενώ ο Τεντόγλου έκλεισε τον αγώνα του με 8 μέτρα και 19 εκατοστά.

Τα άλματα του Τεντόγλου:

1ο: 8.22μ.
2ο: 7.94μ.
3ο: X
4ο: 8.15μ.
5ο: 8.11μ.
6ο: 8.19μ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-3-2024 από directNEWS.gr πηγή: ertnews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις