Logo

Μειοψηφία ΔΣ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Γεωργιάδη σε βάρος της Ευρωπαίας Εισαγγελέως



 
 

Έξι μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη σε βάρος της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, Λάουρα Κοβέσι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η ποιότητα της Δημοκρατίας μιας χώρας κρίνεται από το επίπεδο των θεσμών και τον σεβασμό των πολιτειακών παραγόντων απέναντι στους θεσμούς. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο αποτελούν τους εγγυητές του κράτους δικαίου και για τον λόγο αυτό περιβάλλονται από ένα πλέγμα διατάξεων που κατοχυρώνει την ανεξαρτησία τους ιδίως απέναντι στην εκτελεστική εξουσία. Η ευρωπαϊκή εισαγγελία αποτελεί ανεξάρτητη και αποκεντρωμένη εισαγγελική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο σεβασμός στο έργο της είναι θεμελιώδης υποχρέωση των οργάνων όλων των κρατών μελών. Οι δηλώσεις του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη σε βάρος της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας συνιστούν απρέπεια και ευθεία απειλή εναντίον μιας δικαστικής λειτουργού εκθέτοντας την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ως εκπρόσωποι της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης της χώρας και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών καταδικάζουμε τις δηλώσεις αυτές που προσβάλουν όχι μόνο προσωπικά την κ Covesi αλλά θεσμικά την δικαιοσύνη. Θεωρούμε χρέος μας συνεπώς να ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα της EAJ. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων του συγκεκριμένου υπουργού σε βάρος Ελλήνων δικαστών όταν οι αποφάσεις που εκδίδουν δεν είναι βολικές για την εκτελεστική εξουσία . Δεν θα επιτρέψουμε να εγκαθιδρυθεί κλίμα φόβου στο Δικαστικό Σώμα και καλούμε το προεδρείο της Ένωσης να σταθεί με υπευθυνότητα στο ζήτημα».

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα έξι μέλη της μειοψηφίας του ΔΕ της ΕνΔΕ και συγκεκριμέναο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2024 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις