Logo

Λάρισα: Επεισόδια και χημικά σε διαδήλωση κατά συναυλίας της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με αφορμή τη συναυλία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ατόμων και εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που θέλησαν να εκφράσουν την διαφωνία τους για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στη Λάρισα, καθώς και τη διεξαγωγή της συναυλίας.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, οι διαδηλωτές απαίτησαν την ακύρωση της συναυλίας, γιατί συμβολίζει την εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνα πολεμικά σχέδια.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, ζητώντας την ακύρωση της συναυλίας, ενώ κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να εισέλθουν στο αίθουσα όπου διεξαγόταν η εκδήλωση ωστόσο τα ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο, επιτέθηκαν με χημικά σύμφωνα με καταγγελία, ενώ επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ δέχθηκαν διαδηλωτές και στη δεύτερη είσοδο του Ωδείου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, που ήταν ένας από τους διαδηλωτές που δέχτηκε χτυπήματα από τα ΜΑΤ, δήλωσε: «Ντροπή τους, να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις τη αστυνομίας. Οι ΗΠΑ ευθύνονται για την δολοφονία 13.000 παιδιών στην Παλαιστίνη. Δεν περνάει το ξέπλυμά τους σε αυτή την πόλη και αυτό το μήνυμα τους έστειλε ο λαός απόψε».

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας έπειτα από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και του Εργατικού Κέντρου της πόλης και με πορεία έφτασαν μπροστά στο Δημοτικό Ωδείο.

Στις σύντομες ομιλίες ο Γιάννης Σκόκας κατήγγειλε ότι η συναυλία είναι μια «προσπάθεια ξεπλύματος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» και η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας, να επιστρέψει η φρεγάτα, να κλείσουν οι βάσεις και ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Λάρισα.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις