Logo

Διπλή σεισμική δόνηση στο Ιόνιο



 
 

Σεισμός μεγέθους 5,7  βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, το πρωί της Παρασκευής στις 09:12,  στο Ιόνιο νότια της Ζακύνθου, ανοιχτά της Ηλείας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 21,5 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια και μετά από ένα λεπτό, στις 09:11 πραγματοποιήθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί ακόμα και στην Αθήνα.

Έπειτα, στις 09:24, σημειώθηκε και τρίτος σεισμός μεγέθους 2,9 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα δυτικά των Φιλιατρών Ηλείας, ενώ ισχυροί μετασεισμοί συνεχίζονται καθώς και στις 09:45 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 24 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με δήλωση του Άκη Τσελέντη στον ΑΝΤ1 οι δύο σεισμικές δονήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ήταν ένας σεισμός μέσα στον θαλάσσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Βεβαίως έγινε εντονότατα αισθητός σε μία πολύ μεγάλη περιοχή, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά στη Ζάκυνθο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Τρίπολη ακόμα και στην Κορινθία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2024 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις