Logo

Εκδόθηκε στην Ελλάδα η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλία - Οδηγείται στις φυλακές



 
 

Στην Εισαγγελία Εφετών οδηγήθηκε, την Παρασκευή το πρωί, η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, που έχει καταδικαστεί για το παραδικαστικό κύκλωμα και από το 2005 φυγοδικούσε στην Αγγλία.

Στην πρώην ανακρίτρια έχει επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ποινή κάθειρξης 13 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και η απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη.

Η υπόθεση ξέσπασε το 2005 όπου η Αντωνία Ηλία μαζί με άλλους δικαστές, δικηγόρους αλλά και τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα τα μέλη του οποίου έπαιρναν χρήματα για να εκδίδουν απαλλακτικές αποφάσεις.

Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων διέφυγε στην Αγγλία. Εκεί συνελήφθη, μετά από αίτημα για έκδοσή της που είχαν υποβάλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές, το Μάιο του 2011 και παρέμεινε στη φυλακή ως το Δεκέμβριο του 2012. Τότε αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και φορώντας βραχιολάκι.

Στη συνέχεια, η πρώην ανακρίτρια ζήτησε πολιτικό άσυλο, αίτημα το οποίο τελικά απορρίφθηκε αλλά με τον τρόπο αυτό κατάφερε να καθυστερήσει την “επιστροφή” της στη Ελλάδα επί 19 ολόκληρα χρόνια.

Η Αντωνία Ηλία μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών θα οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών για να εκτίσει την ποινή της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2024 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις