Logo

Eurovision 2024: Η Ελβετία η μεγάλη νικήτρια - Στην 11η θέση η Μαρίνα Σάττι [βίντεο+φωτο]



 
 

Το Νέμο με το τραγούδι "The Code" από την Ελβετία είναι ο μεγάλος νικητής του 68ου και πιο επεισοδιακού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, (με τελευταίο επεισόδιο την αποβολή της Ολλανδίας) που τερμάτισε πρώτο με 691 βαθμούς, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση την Κροατία και τον Baby Lasagna με το “Rim Tim Tagi Dim” με 547 βαθμούς.

Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το “Ζάρι” με μια εκρηκτική εμφάνιση, πολύ καλύτερη από τον ημιτελικό κατάφερε να τερματίσει στην 11η θέση της βαθμολογίας με 126 βαθμούς ανάμεσα στις 25 χώρες του Τελικού.

Παράλληλα η Κύπρος με την Silia Kapsis και το "Liar", με μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, κατάφερε να τερματίσει στην 15η θέση της βαθμολογίας με 78 βαθμούς.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Ουκρανία με 453 βαθμούς στην τρίτη θέση, η Γαλλία με 445 βαθμούς στην τέταρτη και το Ισραήλ με 445 βαθμούς στην πέμπτη θέση.

Χωρίς αμφιβολία ο αποψινός τελικός χαρακτηρίστηκε ως ο πιο συναρπαστικός όλων, καθώς διαδραματίστηκε ανάμεσα σε αποχωρήσεις, αποβολές, καταγγελίες, αποδοκιμασίες κυρίως για τη συμμετοχή του Ισραήλ που δίχασε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τελικός πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Ολλανδό εκπρόσωπο Joost Klein που με το τραγούδι “Europapa” διεκδικούσε υψηλή θέση στην τελική βαθμολογία, ύστερα από καταγγελία για βίαιη επίθεση σε γυναίκα που είναι μέλος σε συνεργείο παραγωγής, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση.

Η βραδιά ξεκίνησε με το flag parade! Οι παρουσιάστριες Petra Mede και Malin Åkerman καλωσόρισαν το κοινό στο στάδιο και κήρυξαν την έναρξη της ψηφοφορίας για το κοινό κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Ξεχωριστή στιγμή η αναβίωση του διαχρονικού τραγουδιού των αγαπημένων ΑΒΒΑ “Waterloo” στη σκηνή με τη συμμετοχή της Carola, της Conchita Wurst και της Charlotte Perrelli.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η διπλή νικήτρια Loreen σε μια ξεχωριστή κι εντυπωσιακή εμφάνιση παρουσίασε το καινούριο της τραγούδι “Forever”, ενώ ακούσαμε και μια νέα εκδοχή του “Tattoo”.

Στον σχολιασμό ήταν και σήμερα ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα ενώ η Έλενα Παπαρίζου ήταν εκείνη που ανακοίνωσε το 12αρι της ελληνικής επιτροπής .

Η τελική βαθμολογία

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2024 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Eurovision 2024 - Α' Ημιτελικός: Πέρασε η Κύπρος στον τελικό [βίντεο+φωτο]

Eurovision 2024 - Β' Ημιτελικός: Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό [βίντεο+φωτο]

 


Τελευταίες Ειδήσεις