Logo

Οι πιο «ηθικές» εταιρείες του 2012 !



 
 

ethcmp_18-3-2012Απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχουν και μερικές επιτυχημένες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα κέρδη τους.

Αυτό ισχύει, τουλάχιστον, για εταιρείες όπως είναι η Aflac, η American Express, η General Electric και τα Starbucks, οι οποίες συγκαταλέγονται για 6η συνεχή χρονιά, μεταξύ άλλων, στη λίστα με τις πιο «ηθικές» εταιρίες στον κόσμο.

Συνολικά 145 εταιρείες από όλο τον κόσμο κατάφεραν να μπουν στη φετινή λίστα του Ινστιτούτου Ethisphere, το οποίο τις ταξινόμησε με βάση τους εξής παράγοντες: την ηθική και τη συμμόρφωση των προγραμμάτων σε αυτή, τη φήμη, την ηγεσία και την καινοτομία, τη διακυβέρνηση, την εταιρική υπηκοότητα και την ευθύνη, και τέλος τον πολιτισμό της ηθικής.

«Κάθε χρόνο, ο ανταγωνισμός για τις “Πιο Ηθικές Εταιρείες του Κόσμου” ολοένα και εντείνεται, καθώς ο αριθμός των υποψηφιοτήτων που υποβάλλονται για εξέταση μεγαλώνει διαρκώς», δήλωσε ο Alex Brigham, εκτελεστικός διευθυντής του Ethisphere.

«Οι φετινοί νικητές γνωρίζουν ότι ένα πρόγραμμα ισχυρής ηθικής αποτελεί βασικό στοιχείο για ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο και συνεχίζουν να φροντίζουν, ώστε τα πρότυπα δεοντολογίας τους να συμβαδίζουν με ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον».

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες εταιρείες που περιλαμβάνονταν στη φετινή λίστα, είναι οι εξής:

- Timberland

- Ford Motor Company

- Microsoft

- eBay Inc.

- Waste Management

- PepsiCo

- Kellogg Company

- Target

- Best Buy

- Cisco

- UPS

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-3-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις