Logo

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο [βίντεο]



 
 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Άνδρο προκειμενου να ελέγξουν την πυρκαγιά που  ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Στραπουριές.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου απομακρυνθείτε προς Χώρα Άνδρου . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, 8-9 μποφόρ οι οποίοι κάνουν το έργο της πυρόσβεσης πολύ δύσκολο. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, για να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί. Συγκεκριμένα επιχειρούν 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης πυροσβεστικά από την Αθήνα αναχωρούν από το λιμάνι της Ραφήνας για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στο νησί.

Επί τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8-9 μποφόρ.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-6-2024 από directNEWS.gr πηγή: zougla.gr


Τελευταίες Ειδήσεις