Logo

Αυστραλία: Η Μαίρη Κωστακίδη καταγγέλλει την Σιωνιστική Ομοσπονδία για απόπειρα «φίμωσής» της



 
 

Η Σιωνιστική Ομοσπονδία της Αυστραλίας χαρακτηρίζει δύο αναρτήσεις της Μαίρης Κωστακίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ανεύθυνες και επικίνδυνες», αλλά η δημοσιογράφος λέει ότι η καταγγελία τις «παρερμηνεύει εντελώς».

Ο επικεφαλής της Σιωνιστικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας δηλώνει ότι κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορώντας την πρώην δημοσιογράφο, πολιτικό σχολιαστή και παραγωγό του SBS Μαίρη Κωστακίδη ότι παραβίασε τους νόμους περί φυλετικών διακρίσεων σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, η Κωστακίδη χαρακτήρισε το βράδυ της Κυριακής την καταγγελία ως μια προσπάθεια «να φιμώσουν ανθρώπους σαν εμένα».

Η ίδια απέρριψε την κεντρική κατηγορία, η οποία αφορούσε δύο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιοποιούσε μια ομιλία του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στην οποία χρησιμοποίησε τη φράση «από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα η γη της Παλαιστίνης είναι για τον παλαιστινιακό λαό – και μόνο για τον παλαιστινιακό λαό».

Σε δήλωσή του την Κυριακή, ο διευθύνων σύμβουλος της Σιωνιστικής Ομοσπονδίας, Άλον Κασούτο, δήλωσε ότι είναι «ανεύθυνο και επικίνδυνο» να επαναλαμβάνει η Κωστακίδη «εκκλήσεις ενός τρομοκράτη για εθνοκάθαρση των Εβραίων».

Η Κωστακίδη δήλωσε ότι η καταγγελία «παρερμηνεύει εντελώς» τις αναρτήσεις της που δημοσιοποιούν την ομιλία. «Φυσικά, δεν την προωθούσα. Ενημέρωνα τον κόσμο. Αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω», δήλωσε στον Guardian Australia. «Ως δημοσιογράφος, είναι ευθύνη μου να δείξω στους ανθρώπους τι λέει η μία πλευρά. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να το γνωρίζουμε αυτό;»

Στην ανακοίνωσή της, η Σιωνιστική Ομοσπονδία της Αυστραλίας ανέφερε ότι η Κωστακίδη είχε κάνει και άλλες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διακινούσε «ακραία προπαγάνδα» με τους 30.000 ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Κωστακίδη δήλωσε ότι οι επικρίσεις για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «με είχαν παρερμηνεύσει εντελώς» και είχαν παρουσιαστεί χωρίς πλαίσιο.

Η Σιωνιστική Ομοσπονδία δήλωσε ότι η απόφαση να κινηθεί η διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – βάσει του άρθρου 18C του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων – ήρθε αφού οι δικηγόροι του Κασούτο έγραψαν στην Κωστακίδη ζητώντας «να αναγνωρίσει ότι αυτό που έκανε είναι παράνομο, μαζί με μια συγγνώμη προς την εβραϊκή κοινότητα της Αυστραλίας».

Είπαν ότι δεν έλαβαν καμία απάντηση.

«Για χάρη του πολύτιμου πολυπολιτισμικού έθνους που έχουμε, πρέπει να αντισταθούμε στο φυλετικό μίσος, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο στόχος και ποιος το διαδίδει», δήλωσε ο Κασούτο. «Αυτή η συμπεριφορά αναπαράγει μια υπερπόντια σύγκρουση στην Αυστραλία και είναι απαράδεκτη». Η Κωστακίδη, η οποία έχει ασκήσει έντονη κριτική στην ισραηλινή κυβέρνηση για τον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε ότι ήταν «αρκετά νευριασμένη» για την καταγγελία και ανέφερε ότι θα πολεμήσει την υπόθεση.

«Προσπαθούν να φιμώσουν ανθρώπους σαν εμένα, ώστε να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να σκοτώνουν», δήλωσε.

«Αν μπορούν να με βάλουν στο κουτί μου, αυτό θα φοβίσει όλους τους άλλους. Οι άνθρωποι θα το σκεφτούν δύο φορές. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επικεντρωθείς σε αυτό που θεωρείς σωστό – αυτό έκανα σε όλη μου την καριέρα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω» δήλωσε η Κωστακίδη: «Έχουν πάρει το δρόμο τους. Ας δούμε πώς θα κυλήσει».

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις