Logo

Απειλούσε να αυτοκτονήσει επειδή του ''ξεράθηκαν'' τα φυτά !



 
 

farmville_15-2-2011Όλοι όσοι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν φτάσει στο σημείο να θυμώσουν όταν χάνουν σε καίριο σημείο της εξέλιξης του παιχνιδιού, να βρίσουν  το…  μηχάνημα που ”κάνει του κεφαλιού του”  και δεν υπακούει στις εντολές τους και άλλα ευτράπελα για τους μη μυημένους .

Το δυσάρεστο είναι να φτάνουν σε πολύ ακραίες αντιδράσεις όπως συνέβη στην περίπτωση ενός 22άχρονου φοιτητή στη χώρα μας ο οποίος έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει επειδή… ξεράθηκαν τα φυτά στην ηλεκτρονική φάρμα που διατηρούσε!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες με πρωταγωνιστή το νεαρό  άνδρα ο οποίος, προφανώς, ήταν εθισμένος στο διαδικτυακό παιχνίδι Farmville, όπου εκατομμύρια χρήστες στο κόσμο παίζουν φανατικά, μετατρέποντας τον εαυτό τους σε ηλεκτρονικούς αγρότες.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο παιχνίδι, οι χρήστες γίνονται αγρότες με όλα τα παρεπόμενα. Αναλαμβάνουν δηλαδή να κάνουν όλες τις αγροτικές δουλειές. Πρέπει  να σπείρουν το χωράφι, να θερίσουν, να οργώσουν, να αρμέξουν τα ζώα, και  ό,τι άλλο προϋποθέτει η αγροτική ζωή. Κι όλα αυτά πρέπει να γίνουν στην ώρα τους διαφορετικά θα υποστούν τις συνέπειες…

΄Ετσι λοιπόν οι χρήστες πρέπει να ξυπνήσουν το πρωί για να αρμέξουν τα ηλεκτρονικά τους ζώα και να θυμηθούν να μαζέψουν τα φρούτα όταν ωριμάσουν αλλιώς θα πέσουν και θα χάσουν τη σοδειά…

O 22χρονος δεν πρόλαβε να θερίσει τα φυτά του και καταστράφηκαν. Στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που έστειλε μήνυμα στην εταιρεία ζητώντας να του επιστραφούν τα φυτά του, που με τόσο κόπο είχε μεγαλώσει στη φάρμα του, επικαλούμενος πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους που τον εμπόδισαν να...  θερίσει.

Η απάντηση της εταιρείας ήταν αρνητική στο αίτημά του, κάτι που έκανε έξαλλο τον νεαρό με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει(!)

Στα γραφεία της εταιρείας προκλήθηκε πανικός και έτσι ειδοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα η οποία εντόπισε τη διεύθυνσή του νεαρού… αγρότη για να διαπιστωθεί ευτυχώς ότι ήταν καλά στην υγεία του.

Πάντως η αστυνομία κάλεσε ψυχολόγους από Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την ψυχολογική στήριξη του νεαρού.

Σημειώνεται ότι οι ψυχολόγοι κατά καιρούς “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” για περιστατικά ανάλογα, κατά τα οποία νεαρά κυρίως άτομα βιώνουν σαν μια δεύτερη πραγματικότητα την εικονική του βιντεοπαιχνιδιού με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό η καθημερινότητά τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις