Logo

Προκήρυξη μυστήριο για τη βόμβα στο μετρό



 
 

analhpsh_vomvametro_14-2012Στο ''μικροσκόπιο" των διωκτικών αρχών έχει τεθεί κείμενο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα...

του Athens Indymedia και με το οποίο μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, με την επωνυμία "Κίνημα 12 Φλεβάρη", αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σταθμό του μετρό Αιγάλεω, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το κείμενο, έκτασης 7 σελίδων, με τίτλο «κοινωνικό ανακοινωθέν», "ανέβηκε" στις 00.38 το βράδυ του Σαββάτου στον προαναφερόμενο ιστότοπο και "κατέβηκε" λίγες ώρες μετά. Το γεγονός προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι το "κατέβασμά" του δεν αποκλείεται να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, ή ακόμα και γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, η αστυνομία θεωρεί αξιόπιστο το κείμενο, καθώς αναφέρει λεπτομέρειες, οι οποίες συμβαδίζουν με τα συμπεράσματα των εργαστηριακών ερευνών.

Μεταξύ άλλων, οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν ότι παρακολουθούσαν τη λειτουργία του σταθμού, τα ωράρια των συρμών και παραθέτουν τα λάθη που θεωρούν οτι έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκραγεί η βόμβα.

Ειδικότερα, στο κείμενο υποστηρίζεται ότι στόχος της οργάνωσης δεν ήταν να σκοτωθούν αθώοι πολίτες και δίνεται μια εξήγηση για την επιλογή του μετρό

«Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το μετρό ως μία ενέργεια που είχε σκοπό να προκαλέσει, να συζητηθεί, να προβληματίσει και να διχάσει» αναφέρει το κείμενο και προσθέτει ότι «το μετρό, όταν δεν είναι στην υπηρεσία του λαού, είναι καλύτερα να γίνεται παρανάλωμα του πυρός, χωρίς φυσικά, να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Γι' αυτό το λόγο τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό ωρολογιακής πυροδότησης για απόλυτη ακρίβεια».

Επίσης, γίνεται λόγος για λάθος στο μηχανισμό και διευκρινίζεται ότι «δεν έγινε η ανάφλεξη εξαιτίας του ελαττωματικού λαμπτήρα».

Ακόμη οι συντάκτες της προκήρυξης αναφέρουν στο επίμαχο κείμενο:

*«Τα τελευταία 4 χρόνια βιώνουμε μία οικονομική κρίση αντίστοιχου μεγέθους με αυτή του 1929. Δεν μπορούμε να είμαστε προφήτες για το πώς θα εξελιχθεί».

Για όλο αυτό (σ.σ. την οικονομική κρίση) ευθύνεται η χρηματοδότηση των τραπεζών και τα σύγχρονα όπλα του καπιταλισμού. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις ανάλογες αντιστάσεις και αντιδράσεις».

Την ώρα που μπαίναμε στο ΔΝΤ ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου πόνταρε στη χρεοκοπία της χώρας».

Η τοποθέτηση του πατριώτη υφυπουργού Μάκη Βορίδη στο αρμόδιο υπουργείο, που υπέγραψε τις συμβάσεις με τη Siemens για την παρακολούθηση των σταθμών, έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη για να οργανώσουμε το δυναμικό μας χτύπημα»

Επίσης, οι συντάκτες του κειμένου σε άλλα σημεία:

*Επικαλούνται πρόσφατες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

*Επιτίθενται στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ αλλά και στα ΜΜΕ, ισχυριζόμενοι ότι «κατασυκοφαντούν οποιασδήποτε μορφής κινητοποιήσεις».

*Επισημαίνουν, ότι η ανάληψη ευθύνης απο το "Αντάρτικο Πόλεων" ήταν «είτε κακόγουστη φάρσα είτε μία ακόμη σκευωρία των μπάτσων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-3-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις