Logo

''Πλακώνονται'' Παναθηναϊκός και Μαρινάκης



 
 

marinakis_20-2-2011Το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι των «αιωνίων» μπορεί να τελείωσε το Σάββατο το βράδυ, όμως το εξωαγωνιστικό φαίνεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Την Κυριακή το μεσημέρι παίχτηκε άλλο ένα, με τον Παναθηναϊκό να εκδίδει νέα ανακοίνωση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, την ώρα που ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δήλωνε πως η ομάδα του είναι αυτή που έχει αδικηθεί από τη διαιτησία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» ισχυρίστηκε για ακόμα μια φορά πως δεν έγινε τίποτα το μεμπτό στο ντέρμπι και συνέχισε να υποστηρίζει πως κανένας οπαδός της ομάδας του δεν χτύπησε παίκτες του Παναθηναϊκού.

«Χθες η αποστολή του Παναθηναϊκού απόλαυσε μια υποδοχή που δεν έχει απολαύσει άλλη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρέθηκα στα αποδυτήρια και δεν έχει να πει κανείς τίποτα. Για τα όσα ειπώθηκαν μετά; Δεν έχω δει κάποιο περιστατικό που να χτυπάνε οπαδοί του Ολυμπιακού παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν δω κάτι τέτοιο θα το καταδικάσω», τόνισε αρχικά και μετά μίλησε για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη.

«Αυτά που έγιναν στα αποδυτήρια ήταν πρωτοφανή. Βγήκαν πέντε παίκτες από το πούλμαν, γύρισαν στα αποδυτήρια τρέχοντας, ψάχνοντας να βρουν τον Τοροσίδη που ήταν μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην αίθουσα του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβριζαν και άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες.

Από εκεί και πέρα όταν βρέθηκα εκεί τους είπα ότι τέλειωσε το παιχνίδι κι ότι είναι ώρα να φύγουν. Κάτι που επανέλαβα δυο-τρεις φορές. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να φωνάζουν κι έλεγαν διάφορα, τα οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταφέρουμε με λεπτομέρειες», είπε.

Δικαιολογίες χαρακτήρισε τα όσα κατήγγειλε ο Σισέ για την επίθεση που δέχθηκε, ενώ για τη διαιτησία υποστήριξε: «Οι Παναθηναϊκοί δεν επιτρέπεται να μιλούν για διαιτησία. Ούτε τη φετινή χρονιά. Αν βρίσκονται πίσω με 10 βαθμούς, βρίσκονται καθαρά εκεί γιατί η διαιτησία τούς έχει ευνοήσει σε πολλά παιχνίδια. Ακόμη και στο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο είδε όλη η Ελλάδα πώς κέρδισε: με την αποβολή του Αβραάμ και το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής από τα 45 μέτρα κι ενώ δεν έβλεπε τη φάση».

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Σκηνικό οχετού

Panathinaikos_20-2-2011Έντονη ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού. Με σκληρή της ανακοίνωση η «πράσινη» ΠΑΕ κάνει λόγο για «νέα Ριζούπολη» και επιφυλάσσεται για τις κινήσεις της στο μέλλον σε σχέση με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικότερα:

«Χθες, με τη λήξη του αγώνα, εκδόσαμε ανακοίνωση στην οποία καταγγείλαμε απερίφραστα την ξεδιάντροπη αλλοίωση αποτελέσματος εκ μέρους της διαιτησίας. Βιαστήκαμε όμως! Οι πραγματικές σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα.

Η ανεπανάληπτη επίθεση και οι χειροδικίες εις βάρος ποδοσφαιριστών της ομάδας μας κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο, μέσα στο γήπεδο και στον προθάλαμο των αποδυτηρίων από πανηγυρίζοντες (!) οπαδούς και ανθρώπους ασφαλείας (!) της γηπεδούχου· ο προπηλακισμός και οι ύβρεις σε διεθνείς Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές από τον πρόεδρο της Super League, κ. Μαρινάκη και οι τραμπουκισμοί από τον ίδιο και τη συνοδεία του μέχρι την αποχώρηση της ομάδας μας από το «Γ. Καραϊσκάκης» συμπληρώνουν ένα σκηνικό οχετού που, σε συνδυασμό με τη διαιτησία που είχε προηγηθεί, καθίσταται μοναδικό και ανεπανάληπτο μνημείο νοθείας και αλητείας στα Ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά. Ζήσαμε για να δούμε να «παντρεύονται» ο Παπουτσέλης και η «Ριζούπολη» σε συσκευασία του ενός. Συγχαρητήρια!

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος ωστόσο, χαρακτήρισε αυτό το μενού από περιττώματα και έμεσμα που σέρβιρε στη φίλαθλη Ελλάδα, διδασκαλία ήθους! Αυτός είναι λοιπόν ο κώδικας αξιών του ανθρώπου που προΐσταται του συνεταιρισμού των ΠΑΕ· να τον χαιρόμαστε.

Βέβαια, πολλά από όσα συνέβησαν χθες θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν η έτερη θεσμική αρχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου είχε λάβει τα μέτρα της έγκαιρα. Αλλά, όταν η ΚΕΔ/ΕΠΟ επιβάλλει «σιωπηρές» τιμωρίες στους Κουκουλάκηδες και τους Παππάδες ώστε να ξεκουραστούν για λίγο μέχρι να επιστρέψουν για να γράψουν νέες σελίδες δόξας, είναι δεδομένο ότι από τη χαλαρότητα αυτή θα αποθρασυνθούν οι Καλόπουλοι, οι Σαραϊδάρηδες και οι Τρύφωνες. Η συνέπεια της σιωπηρής τιμωρίας είναι η κραυγαλέα σφαγή. Τώρα πια όμως, κύριοι της ΚΕΔ και της ΕΠΟ δεν είναι ώρα για σιωπή, αλλά για ξεκάθαρη θέση και αντίδραση.

Εννοείται πως κατόπιν όλων αυτών η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιφυλάσσεται για τη σχέση της με τους θεσμικούς φορείς και το Πρωτάθλημά τους και θα λάβει σύντομα τις αποφάσεις της μέσω του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας».

Γόντικας: Ας παραιτηθεί ο Μαρινάκης

Νέες δηλώσεις, όμως, έκανε και ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας, στις οποίες περιέγραψε τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη, ενώ ζήτησε παράλληλα την παραίτηση του Μαρινάκη από την προεδρία της λίγκας.

«Δυστυχώς έγιναν κάποια πράγματα που μας πάνε πολλά χρόνια πίσω, σε αυτά ήταν μπροστά και παρόντες αυτοί που λέγονται θεσμικοί παράγοντες και συμμετείχαν κιόλας. Ζήσαμε σκηνές απείρου κάλλους με τον κύριο Μαρινάκη, στα αποδυτήρια το γνωρίζω ως αυτήκοος μάρτυρας ότι έγιναν διάλογοι με χυδαίες εκφράσεις.

Για εμάς το παιχνίδι το έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως οφσάιντ στη φάση του γκολ. Έγιναν εγκλήματα που παραπέμπουν αλλού. Δεν θα σταματήσουμε εδώ, δεν θα περάσει έτσι αυτό. Επειδή δεν θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ, πολλά σκεφτόμαστε, θα συζητηθούν στο ΔΣ του ΠΑΟ. Δεν υπάρχει κανένα πρωτάθλημα, είναι πλαστό», τοποθετήθηκε αρχικά.

Αναφορικά με την δήλωση Σισέ ότι θα φύγει στο τέλος της σεζόν, είπε: «Μίλησα μαζί του. Η δήλωση έχει γίνει πράγματι σε στιγμή μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης. Ίσως κι εγώ μετά τα χτεσινά αίσχη να αισθανόμουν έτσι. Οι αποφάσεις δεν παίρνονται εν θερμώ. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα συζητηθούν εις βάθος».

Όσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να έχει θεσμικό ρόλο αυτός που σπρώχνει και έχει μπράβους. Δεν είναι δυνατόν. Ας πάει να παραιτηθεί».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki


Τελευταίες Ειδήσεις