Logo

Άντε γειά... λένε στα κόμματα οι πολίτες



 
 

kommata_20-2-2011Απογοητευμένοι από τα κόμματα -και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.- εμφανίζονται οι πολίτες σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

Το λευκό, η αποχή και οι «αναποφάσιστοι» αγγίζουν το 30% στην έρευνα της Pulse για τον «Τύπο της Κυριακής», ενώ λευκό/άκυρο και αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνουν 25,6% στη δημοσκόπηση της «Rass» για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής».

Σύμφωνα με την έρευνα της "Pulse", το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ έπεσε στο 23,5% (από 27% τον Οκτώβριο), ενώ πτώση κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σημείωσε και το ποσοστό της Ν.Δ., που άγγιξε το 20%.

Τα μόνα κόμματα, που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παρουσιάζουν άνοδο, είναι το ΚΚΕ, που συγκεντρώνει ποσοστό 9% και ο ΛΑΟΣ με 5,5%. Σταθερά παραμένουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο, με το κόμμα να συγκεντρώνει το 3% των προτιμήσεων.

Οι "Οικολόγοι - Πράσινοι", η "Δημοκρατική Αριστερά" του Φώτη Κουβέλη και η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη... ισοψηφούν στο 2%, ενώ την προτίμησή τους σε άλλο κόμμα εκφράζουν το 3% των ερωτηθέντων.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι προτίθενται να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία ή ότι θα προτιμήσουν το λευκό ψηφοδέλτιο, που φθάνει το 22%, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 8% των ερωτηθέντων.

Όσον αφορά στις πρόωρες εκλογές το 60% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι διαφωνούν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε ποσοστό 53% πιστεύουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για εξάντληση της 4ετίας.

Σε σχέση με το αν η δήλωση της τρόικας αιφνιδίασε την κυβέρνηση το 74% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι έγινε σε συνεννόηση μαζί της, ενώ το 66% θεωρεί λανθασμένη απόφαση την πώληση δημόσιας περιουσίας για την αντιμετώπιση του χρέους.

Εν τω μεταξύ, στην έρευνα της εταιρείας "Rass" την προτίμηση τους στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το 26,1% των ερωτηθέντων, έναντι 22,7% που προτιμούν τη Νέα Δημοκρατία.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%, ενώ την προτίμησή του σε "άλλο κόμμα" εκφράζει το 2,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα το 2,6% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ρίξουν στην κάλπη λευκό ή το άκυρο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 23%.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: enet


Τελευταίες Ειδήσεις