Logo

Μαραθώνιος για ρομπότ !



 
 

rbmrthn_21-2-2011Ο πρώτος παγκόσμιος μαραθώνιος για ρομπότ πρόκειται να διεξαχθεί στην Ιαπωνία σε λίγες ημέρες.

Ο “Robo Mara Full”, όπως ονομάζεται,  ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτόν μόνο ανδροειδή με δύο πόδια.

(Δείτε το βίντεο)

Κάθε ρομπότ θα πρέπει να συμπληρώσει 422 γύρους γύρω από μία εσωτερική πίστα 100 μέτρων, προκειμένου να καλύψει την απαιτούμενη απόσταση.

Μέχρι στιγμής, τέσσερα ανδροειδή έχουν δηλώσει συμμετοχή στον μαραθώνιο, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ολόκληρες ημέρες.

Η εταιρεία Vstone, ειδική στα ρομπότ και διοργανώτρια του αγώνα, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος  διαγωνισμός θα αποδείξει την αντοχή και την ικανότητα ελιγμών των μηχανών.

Την περασμένη Πέμπτη, οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος σε μια ανεπίσημη πρόβα στην Οσάκα.

Τρία μικρά δίποδα ανδροειδή, το ψηλότερο εκ των οποίων ήταν μόνο 40 εκατοστά, και μία μονάδα με τροχούς, διένυσαν μια εσωτερική διαδρομή, η οποία καταγράφηκε από τις κάμερες.

«Κάντε ζέσταμα για την πρόληψη τραυματισμών και βάλτε στόχο να τρέξετε όλο το μαραθώνιο», παρότρυνε ένα ρομπότ, που ονομάζεται Robovie-PC, τους συντρόφους του.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα επιτρέπονται οι αλλαγές μπαταρίας και οι επισκευές στις μηχανές αν χρειαστεί, αλλά θα πρέπει να σηκωθούν από μόνες τους αν πέσουν κάτω.

Οι “επιζώντες” του αγώνα αναμένεται να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού στις 27 Φεβρουαρίου  – την ίδια μέρα που θα διεξαχθεί και ο δημοφιλής μαραθώνιος του Τόκιο.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TBS, και τα τέσσερα ρομπότ κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Vstone και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Οσάκα.


        

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις