Logo

Το έβαλαν στα πόδια... Κεντέρης και Θάνου



 
 

kenteris_thanou_21-2-2011

«Σκηνοθετημένο» χαρακτήρισε το τροχαίο ατύχημα των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος καταθέτοντας, σήμερα Δευτέρα, στη δίκη των δύο Ολυμπιονικών, που αγνόησαν την εντολή του δικαστηρίου και δεν εμφανίστηκαν στη δικαστική αίθουσα. 

Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, υποστήριξε ότι το τροχαίο «μαϊμού», που δηλώθηκε παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δεν το οργάνωσαν οι ίδιοι οι αθλητές.

Αντιθέτως, ισχυρίστηκε, οργανωτές ήταν άτομα του φιλικού περιβάλλοντος τους και συγκεκριμένα ο προπονητής και συγκατηγορούμενός τους Χρήστος Τζέκος. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Συρίγος είπε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας: «Τις απογευματινές ώρες της 12 Αυγούστου 2004 έλαβα την πληροφορία από το φιλικό περιβάλλον των Κεντέρη-Θάνου, ότι οι δυο αθλητές έχουν φύγει από το Ολυμπιακό χωριό και ότι αναζητούνται για έλεγχο ντόπινγκ, που φέρονται ότι προσπάθησαν να αποφύγουν.

Η πηγή μου ήταν σοβαρή και αξιόπιστη και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε η εγκυρότητά της».

Πρόεδρος: «Γιατί να σκηνοθετήσουν ένα τροχαίο;»

sirigos_21-02-2011Φ. Συρίγος: «Αυτό το ξέρουν εκείνοι. Εγώ δεν είμαι στο μυαλό κανενός. Μη μου ζητάτε να κάνω δίκη προθέσεων. Για το αποτέλεσμα μπορώ να μιλήσω μόνο, δηλαδή ότι εισήχθησαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ και δεν υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ.»

Ο μάρτυρας αρνήθηκε να αναφέρει την πηγή των πληροφοριών του, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο. Το δικαστήριο αποδέχθηκε τη μη αποκάλυψη του ονόματος του πληροφοριοδότη.

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε την άσκηση δίωξης για «ψευδορκία» σε βάρος του δημοσιογράφου, επειδή δεν κατονόμασε την πηγή του.

Λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης του κ. Συρίγου, ο συνήγορος υπεράσπισης δικαιολόγησε την απουσία του Κώστα Κεντέρη από το εδώλιο, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για οικογενειακούς λόγους, ενώ δεν είπε τίποτα  σχετικό για τη μη εμφάνιση της Κατερίνας Θάνου.

Παρόντες στο εδώλιο του κατηγορουμένου και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, είναι μόνο ο προπονητής Χρήστος Τζέκος και οι γιατροί του ΚΑΤ, που αντιμετωπίζουν και αυτοί ποινικές ευθύνες στην υπόθεση.

Μάλιστα, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των γιατρών διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απουσία των δύο αθλητών, λέγοντας: «αν πάψουν να παρευρίσκονται και οι δικοί μας εντολείς, τότε η δίκη θα καταντήσει παρωδία».

Η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Τρίτη 1  Μαρτίου, ενώ οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικίου Αθηνών διέταξαν, εκ νέου, την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των δύο αθλητών, κρίνοντας ως απαραίτητη την παρουσία τους στο ακροατήριο.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διακοπή της δίκης, σήμερα, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Χρήστου Τζέκου και του Φίλιππου Συρίγου.

Η λεκτική αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο τελευταίος έκανε δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Τότε ο Χρ. Τζέκος πλησίασε και παρεμβαίνοντας είπε: «δεν ξέρει τα πράγματα ως έχουν...»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις