Logo

Οι συμβουλές ομορφιάς της μαμάς !



 
 

advbt_7-5-2012Πείτε το γκρίνια, πείτε το επίπληξη, πείτε το όπως θέλετε, αλλά, τελικά, οι συμβουλές ομορφιάς που σας δίνει η μητέρα σας...

είναι σωστές και πάνω απ’ όλα ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς, εφαρμόζοντάς τις, θα αποκτήσετε καλύτερο δέρμα!

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι μερικές από αυτές τις συμβουλές και γιατί οι αγαπημένες μας μανούλες έχουν, τελικά, δίκιο:

jnkskn_7-5-2012«Το πρόχειρο φαγητό θα καταστρέψει το δέρμα σου».

Η συμβατική σοφία έλεγε ότι η διατροφή που ακολουθούμε δεν μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα μας.

Σύμφωνα, ωστόσο, με μία πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, οι άνθρωποι που αντικατέστησαν τους κατεργασμένους υδατάνθρακες με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και τρόφιμα ολικής αλέσεως, είχαν λιγότερα δερματικά προβλήματα από τους υπόλοιπους.

Ο λόγος; Όπως εξηγεί η Leslie Baumann, καθηγήτρια και διευθύντρια καλλυντικής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, τα υψηλά γλυκαιμικές τροφές αναγκάζουν τη ζάχαρη του αίματός σας να αυξηθεί, προκαλώντας αύξηση και στα επίπεδα ινσουλίνης. Η ινσουλίνη υποκινεί με τη σειρά της τα ανδρογόνα, τα οποία ευθύνονται για τη δημιουργία σπυριών στο πρόσωπό σας.

Κόψτε, λοιπόν, το πρόχειρο φαγητό και θα δείτε σημαντική βελτίωση στην ακμή σας μέσα σε περίπου έξι εβδομάδες.

wrnkskn_7-5-2012«Αν παίρνεις συνέχεια αυτή την έκφραση, το πρόσωπό σου θα μείνει έτσι για πάντα».

Μπορεί η έκφραση σας να μην παραλύσει μέσα σε μια στιγμή, ωστόσο είναι γεγονός ότι οι επαναλαμβανόμενοι μορφασμοί δημιουργούν ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου.

«Οι συσπάσεις των μυών στο πρόσωπο έχουν ως αποτέλεσμα το δέρμα που βρίσκεται από πάνω τους να σπρώχνεται, να τραβιέται και, τελικά, να ζαρώνει», λέει ο David E. Bank, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Columbia Presbyterian, στη Νέα Υόρκη.

«Πολλές ρυτίδες έκφρασης στο πάνω μέρος του προσώπου μας προκαλούνται από αυτές τις πολλαπλές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις», προσθέτει.

Η πρόληψη για αυτού του τύπου τις ρυτίδες είναι εύκολη: Κρατάτε το πρόσωπό σας όσο πιο χαλαρό μπορείτε, να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου όταν βγαίνετε έξω κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες και μη διαβάζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

smkskn_7-5-2012«Το κάπνισμα γερνάει το δέρμα».

Εκτός από τις προφανείς κινδύνους που ενέχει για την υγεία, το κάπνισμα μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι.

«Κάθε φορά που ρουφάτε το τσιγάρο σας, εισπνέετε τοξίνες, οι οποίες κάνουν μεγάλη ζημιά στο πρόσωπό σας, καθώς προκαλούν ρυτίδες και χαλάρωση με την πάροδο του χρόνου», λέει η Katie Rodan, καθηγήτρια κλινικής δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ.

Επιπλέον, η επαναλαμβανόμενη κίνηση που κάνουμε όποτε ρουφάμε το τσιγάρο, δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το στόμα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους από εμάς καπνίζουμε να κόψουμε το τσιγάρο άμεσα και υπόσχονται ότι θα δούμε το υγιές ροδαλό χρώμα να επανέρχεται στο πρόσωπό μας μέσα σε λίγους μήνες – καθώς η ροή του αίματος θα επανέρχεται στα φυσιολογικά της επίπεδα – ενώ οι ρυτίδες και η χαλαρότητα του δέρματος θα εξαφανιστούν «μαγικά».

hrnfc_7-5-2012«Τράβα τα μαλλιά σου από το πρόσωπό σου».

Τα μαλλιά μέσα στο πρόσωπό μας σημαίνει αυτόματα λιπαρότητα στο δέρμα μας. Αν, μάλιστα, προσθέσουμε και τα διάφορα προϊόντα styling στο μίγμα, τα σπυράκια δεν θ’ αργήσουν καθόλου να κάνουν την εμφάνισή τους.

Εάν έχετε αφέλειες, καλό είναι να τις λούζετε καθημερινά ή έστω κάθε δεύτερη μέρα και να προτιμάτε προϊόντα styling, τα οποία δεν έχουν λιπαρή βάση και δεν περιέχουν σιλικόνη.

 

btnnl_7-5-2012«Μην τρως τα νύχια σου».

Το να τρώει κανείς τα νύχια του δεν είναι μόνο αηδιαστικό, αλλά επιπλέον τα αποδυναμώνει, με αποτέλεσμα να σπάνε εύκολα και να ξεφλουδίζουν.

Επίσης, αυτή η κακή συνήθεια, όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, καθώς ακόμα και μια πολύ μικρή αμυχή γύρω από το νύχι παρέχει μια πύλη για τα βακτηρίδια, αλλά μπορεί και να οδηγήσει σε μόνιμο τραυματισμό.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το δάγκωμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο υπόστρωμα του νυχιού, η οποία ενδέχεται να εμποδίσει την ομαλή ανάπτυξη του νυχιού.

ztzqz_7-5-2012«Μη σπας τα σπυράκια σου».

Κατανοούμε ότι είναι δύσκολο να αγνοήσετε ένα πλήρως ανεπτυγμένο σπυράκι στο πρόσωπό σας, αλλά αντισταθείτε στον πειρασμό και κρατήστε τα χέρια σας μακριά.

«Το ζούληγμα μετακινεί πλευρικά το περιεχόμενο του σπυριού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η φλεγμονή, η ερυθρότητα και το οίδημα, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ουλές», λέει η Patricia Wexler, καθηγήτρια κλινικής δερματολογίας σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

phntlk_7-5-2012«Κλείσε επιτέλους το τηλέφωνο».

Ακουμπώντας το πηγούνι ή το μάγουλό μας στο τηλέφωνο, μπορεί να βγάλουμε σπυράκια στο πρόσωπό μας – ακόμα κι αν το τηλέφωνο είναι καθαρό και χωρίς βακτήρια!

«Απλά και μόνο από το γεγονός ότι ακουμπάτε το πρόσωπό σας επάνω του, μπορεί να προκληθεί τριβή και θερμότητα – παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να σας κάνουν να βγάλετε σπυράκια», λένε οι ειδικοί.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις