Logo

Συνελήφθη ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος



 
 

triantafylllopoylos_5-7-2012Συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί - σύμφωνα με τον ιστότοπο koutipandoras.gr - ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με...

τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με βάση μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ειδικότερα, η μήνυση υποβλήθηκε με αφορμή δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, οι οποίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο zougla.gr.

Με τις δηλώσεις του, ο κ. Σούρλας υποστήριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης «έθαψε» θέμα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Μαζί με τον Μάκη Τριασνταφυλλόπουλο συνελήφθη και ο αρχισυντάκτης του zougla, Νίκος Γεωργιάδης.

Ο κ. Βαξεβάνης με τη μήνυσή του στρέφεται και κατά του κ. Σούρλα, παραθέτοντας δημοσιεύματα της «Πανδώρας» που αναφέρονταν στις καταγγελίες του κ. Σούρλα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του κ. Βαξεβάνη, koutipandoras.gr, η σύλληψη ήρθε μετά «από μια ενδιαφέρουσα γνωμάτευση της εισαγγελίας Αθηνών, η οποία απεφάνθη ότι συκοφαντικά δημοσιεύματα τα οποία παραμένουν αναρτημένα, αποτελούν ένα διαρκές αδίκημα και ως εκ τούτου δικαιολογείται η ενεργοποίηση του αυτοφώρου όσο αυτά είναι αναρτημένα».

Τι αναφέρει το zougla

Στο μεταξύ, σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 13:00 στο zougla.gr, γίνεται λόγος για «αυτόβουλη εμφάνιση» των δύο δημοσιογράφων και επισημαίνεται ότι οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Γεωργιάδης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναλυτικότερα, στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

«Η Εισαγγελία δεν δέχθηκε να παίξει το παιχνίδι εντυπωσιασμού και μετά την αυτόβουλη εμφάνιση των δύο δημοσιογράφων, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Γεωργιάδη, ορίστηκε προκαταρκτική εξέταση και αφέθησαν ελεύθεροι. Οι δημοσιογράφοι θα καταθέσουν ανωμοτί για τη μήνυση από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κώστα Βαξεβάνη, που αφορούσε σε καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Σούρλα για τη λαθρεμπορία καυσίμων στις Ε.Δ..»

Επίσης, σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε μεταγενέστερα στον ίδιο ιστότοπο (στις 13:10) το zougla αναφέρει, μεταξύ άλλων,  ότι:

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών κίνησε διαδικασία σύλληψης των δημοσιογράφων Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Γεωργιάδη με τη γνωστή κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης

Οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Γεωργιάδης πληροφορήθηκαν από δημοσιογραφικές πηγές την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην προϊσταμένη Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, το πρωί της Πέμπτης 5 Ιουλίου.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις