Logo

Τορναδόρος ήταν... ο συντάκτης του "e-mail της χρεοκοπίας"



 
 

fimes3_15-3-2011Τορναδόρος από την Κρήτη  - άλλες  πληροφορίες τον θέλουν ιδιοκτήτη  φανοποιείου - αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά, ο συντάκτης και αποστολέας, με τα αρχικά Γ. Β, του  περίφημου “e-mail της χρεοκοπίας”, που ήθελε την Ελλάδα να κηρύσσει πτώχευση στις 25 Μαρτίου!

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη και να συγκεντρώσει στοιχεία για την ταυτότητά του από παλαιότερες αναρτήσεις του σε blogs και sites.

Έτσι είναι θέμα ημερών η κλήση του ως υπόπτου για “παροχή εξηγήσεων”, αφού έχει ήδη διαταχθεί, από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου, προκαταρκτική εξέταση κατά παντός υπευθύνου, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συνέργεια στο αδίκημα αυτό.

Ο δράστης, σύμφωνα με το Βήμα, είναι 43 ετών εργάζεται ως χειριστής τόρνου, σε φανοποιείο διαμένει στα Χανιά, και είναι παντρεμένος με ένα παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος τορναδόρος ή φανοποιός – που εμφανιζόταν ως ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος - ανήρτησε στις 9 Μαρτίου σε τρία  blogs και sites κείμενο το οποίο μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Από άτομα του Υπουργείο  Εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και αυτό που απομένει είναι μόνο η εντολή. Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του Υπουργείου Οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεοκοπία».

Το κείμενο μάλιστα του… τορναδόρου από την Κρήτη κατάληγε ως εξής: «Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα. Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή μου και γι’ αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω. Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό».

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Γ. Κομισσόπουλος, ο πελάτης του προέβη σε αυτή την ενέργεις από αγανάκτηση καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα επακολουθούσε.

Πράγματι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, το κείμενο αυτό αναρτήθηκε σε δεκάδες  ακόμα ιστολόγια  με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και χιλιάδες καταθέτες να σπεύδουν στις τράπεζες για να αποσύρουν τα χρήματά τους!!!

Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιβόητο “e-mail της χρεοκοπίας” ξέσπασε την Τρίτη, άγριος καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

karximakis_16-03-2011Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο για το θέμα των φημών περί χρεοκοπίας, που διαδόθηκαν μέσω διαδικτύου, υπογράμμισε ότι δεν θέλει να πιστέψει ότι προέρχονται από πολιτικούς αντιπολιτευτικούς κύκλους.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «θα ισοδυναμούσε με εθνική προδοσία» αν αποδειχθεί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ως «συκοφάντη» καθώς και για «έσχατη πολιτική αθλιότητα» και τον κάλεσε «να ανακτήσει τη μνήμη του».

mixelakis_16-03-2011Ο κ. Μιχελάκης ειδικότερα, ζήτησε από τον κ. Καρχιμάκη να θυμηθεί τον Πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ρουμπινί, λέγοντας πως εκείνος επίμονα εξέπεμψε μήνυμα χρεοκοπίας.

Επιπλέον επικαλέστηκε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «Τιτανικού», καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην πτώχευση».

Την κόντρα συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο κ. Καρχιμάκης δεν μίλησε για την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Μιχελάκης καλό θα είναι την ευαισθησία που επέδειξε, χαρακτηρίζοντας συκοφάντη τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να την επιδεικνύει και όταν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ βρίθουν συκοφαντιών, ψευδών αναφορών και υβριστικών επιθέσεων», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής.

Με νεότερο σχόλιό του ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε ως «υβριστές» και «ψεύτες» τους κ.κ. Πεταλωτή και Καρχιμάκη.

Τέλος, για «αντιπαράθεση, που γίνεται για τα μάτια του κόσμου, η οποία δεν μπορεί να κρύψει την επί της ουσίας συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην πολιτική που εφαρμόζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» έκανε λόγο ο Συνασπισμός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις