Logo

Οι 300 θερμίδες κάνουν τη... διαφορά!



 
 

wghtff_27-8-2012Μετά πολλών… κόπων και στερήσεων καταφέρατε να αδυνατίσετε. Πώς θα κρατήσετε, όμως, τα κιλά που χάσατε μακριά;

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι που καταφέρνουν να φτάσουν στο επιθυμητό τους βάρος κάνοντας δίαιτα, διαπιστώνουν ότι τα κιλά αρχίζουν να επιστρέφουν και, μάλιστα, με ταχύτατους ρυθμούς.

Τώρα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι γνωρίζουν επιτέλους τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό και αποκαλύπτουν ότι το κόλπο για να διατηρήσουμε το βάρος που χάσαμε είναι να κόψουμε μόνιμα 300 θερμίδες από την καθημερινή μας διατροφή.

Σε μία μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία φέτος, ο καθηγητής Michael Rosenbaum εξήγησε ότι οι άνθρωποι που έχασαν το περιττό τους βάρος με δίαιτα, αν θέλουν να κρατήσουν αυτά τα κιλά μακριά για πάντα, θα πρέπει να καταναλώνουν 22% λιγότερες θερμίδες την ημέρα – σε αντίθεση με εκείνους που δεν ακολουθούν κάποια δίαιτα για τη διατήρηση του βάρους τους.

«Πιστεύεται ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί από τις επιπτώσεις που έχει η δίαιτα στους μυς», εξηγεί η διαιτολόγος Linia Patel, εκπρόσωπος της Βρετανικής Ένωσης Διαιτητικής. «Οι μυς των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα χρειάζονται λιγότερες θερμίδες για να κάνουν την ίδια εργασία συγκριτικά με τους μυς των ανθρώπων που δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη διατροφή».

Καθώς, μάλιστα, μεγαλώνουμε, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. «Οι γεροί μυς βοηθούν το σώμα να κάψει έναν μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων. Καθώς, όμως, μεγαλώνουμε, η μυϊκή μάζα μας πέφτει μαζί με τον μεταβολισμό μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι το σώμα μας χρειάζεται λιγότερες θερμίδες για να διατηρήσει το βάρος του», προσθέτει η Patel.

Οι επιπλέον θερμίδες, ωστόσο, μπορούν να καούν μέσω της άσκησης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ασκήσεις αντίστασης και τα βάρη είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την οικοδόμησης μυϊκής μάζας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2012 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Μύθοι και αλήθειες για το αδυνάτισμα!

Γιατί παχαίνουμε τον χειμώνα παρόλο που τρώμε λιγότερο;

Χάστε κιλά ανάλογα με την... προσωπικότητά σας!

Δίαιτα: 40 "μυστικά" που διώχνουν τα κιλά

Τέσσερις τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Δίαιτες: Μύθοι και αλήθειες


Τελευταίες Ειδήσεις