Ένας νεαρός, ύποπτος ως μέλος της ομάδας χάκερ LulzSec, συνελήφθη στις ΗΠΑ...
σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI.
Ο Raynaldo Rivera, 20 ετών, κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις στη Sony Pictures τον Μάιο και τον Ιούνιο του περασμένου έτους, κατά τις οποίες χιλιάδες προσωπικά στοιχεία δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.
Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει έως και 15 χρόνια στη φυλακή.
Το FBI υποστηρίζει ότι ο Rivera συνεργαζόταν με Kretsinger Cody, έναν 24χρονο ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του στα τέλη Απριλίου.
Η LulzSec, που ανήκουν στους Anonymous, απέκτησε φήμη από μια σειρά υψηλού προφίλ επιθέσεων σε ιστοσελίδες μεγάλων εταιρειών.
Στην επίθεση κατά της Sony, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία της κόστισε 600.000 δολάρια, χρήστες που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς, είδαν τα προσωπικά τους στοιχεία να εκτίθενται στο διαδίκτυο.
Φερόμενα ως μέλη της ομάδας έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
"Απλές επιθέσεις"
Το κατηγορητήριο που περιέχει λεπτομέρειες της σύλληψης του Rivera δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.
Ο Rivera κατηγορείται για κλοπή κλοπή δεδομένων από τη Sony, με τη χρήση μιας τεχνικής που είναι γνωστή ως "SQL injection" (ένεση SQL).
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος βοήθησε στην ανατηση των δεδομένων στο ίντερνετ και στην προβολή της επίθεσης στο Twitter.
Κατά τη στιγμή της επίθεσης, η LulzSec έγραψε: "Με μια απλή ένεση μπήκαμε στα πάντα.
Γιατί δείχνετε εμπιστοσύνη σε μια εταιρεία που επιτρέπει στον εαυτό της να γίνει στόχος τόσο απλών επιθέσεων;"
Η αστυνομία λέει ο Rivera κάλυψε τα ίχνη του, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από ψευδώνυμα, όπως "neuron", "royal" και "wildicv" και έναν διακομιστή μεσολάβησης (σέρβερ).
Σε αντίθεση με τους Anonymous, η οποία είναι μια χαλαρά οργανωμένη ομάδα χάκερ και υποστηρικτών τους, η LulzSec ήταν μια κλειστή ομάδα με στρατολογημένα μέλη.
Η ομάδα είναι επίσης γνωστή ως Lulz Security - όπου "Lulz" είναι ένα λογοπαίγνιο της δημοφιλούς διαδικτυακής φράσης "lol", που σημαίνει "γελάω δυνατά".
"Σκούπα" στη LulzSec
Πολλά από τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν και στη συνέχεια εμφανίστηκαν σε δικαστήριο.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ryan Cleary, 19 ετών και ο Τζέικ Ντέιβις, 18, παραδέχθηκαν ότι ανήκαν στην ομάδα τον Ιούνιο.
Ωστόσο, οι ίδοι και άλλοι δύο κατηγορούμενοι, οι Ryan Ackroyd, 25 ετών και ένα 17χρονο αγόρι - δήλωσαν αθώοι σε άλλες συναφείς κατηγορίες.
Ο επικεφαλής της ομάδας, ένας χάκερ με το όνομα του Sabu, συνεργάστηκε μυστικά με το FBI για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελώ, μετά τη σύλληψή του πέρυσι.
Η ποινή του Sabu, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Hector Xavier Monsegur, ανεστάλη την περασμένη εβδομάδα για έξι μήνες, λόγω της "συνεχούς συνεργασίας με την κυβέρνηση".
Η LulzSec ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε στη News International του ομίλου Μέρντοκ, της οποίας η ιστοσελίδα The Sun είχε παραμορφωθεί με ψεύτικο ρεπορτάζ ότι ο Ρούπερτ Μέρντοκ είχε πεθάνει.
Προηγουμένως είχε δημοσιεύσει άρθρο στην αμερικανική ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού PBS, που ανέφερε ότι ο νεκρός ράπερ Tupac Shakur ήταν στην πραγματικότητα ζωντανός.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-8-2012 από directNEWS.gr