Μία σειρά επιστημονικών ερευνών, οι οποίες διεξήχθησαν κατά τις δεκαετίες του '70 και του '80 στην...
Καλιφόρνια, ήταν οι πρώτες που έδειξαν ότι οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερο από τους κρεατοφάγους.
Επιπλέον, οι συγκεκριμένες μελέτες έδειξαν ότι τα είδη των τροφίμων που καταναλώνονται συχνά στις χορτοφαγικές δίαιτες (φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και όσπρια) μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2, να ελέγξουν τον δείκτη μάζας σώματος και να δώσουν ώθηση στην υγεία του εγκεφάλου.
Το 2002, το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έδωσε επιχορήγηση προκειμένου να συνεχιστούν αυτές οι έρευνες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι νέες έρευνες, οι οποίες βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους και περιλαμβάνουν πληροφορίες από 96.000 ανθρώπους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, παρουσιάζουν εξίσου σημαντικά ευρήματα.
Όπως, μάλιστα, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Γκάρι Φρέιζερ, το όριο ζωής των ανδρών χορτοφάγων φτάνει κατά μέσο όρο την ηλικία των 83,3 ετών και των γυναικών αυτή των 85,7 ετών – δηλαδή 9,5 και 6,1 χρόνια, αντίστοιχα, περισσότερο από ό,τι ζουν οι κρεατοφάγοι.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-10-2012 από directNEWS.gr