Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν τη θαυματουργή δράση του...
ροδιού. Είτε καταναλώνεται ωμό είτε σε μορφή χυμού, φαίνεται πώς το ρόδι αποτελεί μια ασπίδα προστασίας της καρδιάς
Σύµφωνα µε πολυάριθµες µελέτες, το ρόδι συµβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίµατος, στη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήµατος, στη µείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση των φυσιολογικών τιµών της χοληστερόλης και των λιπιδίων.
Η ένταξη του ροδιού στη ζωή μας κάνει καλό, καθώς είναι πλούσιο σε βιταµίνες Α, C, E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, αλλά και σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπω τανίνες, πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες, που θεωρούνται ιδανικές για την πρόληψη και τον έλεγχο χρόνιων νοσηµάτων. Η περιεκτικότητα µάλιστα του χυµού του σε αντιοξειδωτικά φαίνεται να είναι τρεις φορές υψηλότερη από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί!
Επιπλέον, φαίνεται ότι συνεισφέρει στην τόνωση της διαύγειας, στην αντιµετώπιση ανδρολογικών παθήσεων αλλά και στη µείωση των συµπτωµάτων της εµµηνόπαυσης. Μάλιστα, έρευνες υποστηρίζουν πως ο χυµός του µπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του δέρµατος και του µαστού, καθώς φαίνεται ότι καταστέλλει ένα ένζυµο που σχετίζεται µε την ανάπτυξή τους.
Ταυτόχρονα, θεωρείται ιδανικός για την αντιµετώπιση του κρυολογήµατος και του πυρετού, ενώ παράλληλα ενδέχεται να έχει αντιµικροβιακή, αντιφλεγµονώδη και επουλωτική δράση. Οι σπόροι του αναζωογονούν την επιδερµίδα και προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και τη φθορά από τον ήλιο. Μειώνει τις ρυτίδες, λειαίνει, απολεπίζει και ενυδατώνει.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2012 από directNEWS.gr