Logo

Κρήτη: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ



 
 

kriti_seismos_01-04-2011

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  το απόγευμα της Παρασκευής στις 16:29 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Καρπάθου.


Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ανακοίνωσε ότι είχε εστιακό βάθος 60χλμ. και η απόσταση από την Αθήνα ήταν 361χλμ.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη του Ηρακλείου και στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ έγινε αντιληπτή σε μεγάλο μέρος της νοτίου Ελλάδας.

Μάλιστα όπως ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο MSNBC υπάρχουν αναφορές ότι κουνήθηκαν κτήρια και στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο!

Σύμφωνα με κατοίκους της Κρήτης ο σεισμός κράτησε περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα ενώ όλοι οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους.

Στην Κάρπαθο εξάλλου, οι κάτοικοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια τους, καθώς μόλις άρχισε ο σεισμός έπεφταν αντικείμενα και μετακινήθηκαν ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

Στο μεταξύ, ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης που τυχαία την ώρα του σεισμού βρισκόταν στο Ηράκλειο ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι σημειώθηκε σε μια περιοχή που δίνει δονήσεις τέτοιου μεγέθους.

Τέλος το ενδεχόμενο ο μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία να επιτάχυνε την εκδήλωση του σημερινού σεισμού στο νότιο Αιγαίο, άφησε ανοικτό ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας, Κων. Μακρόπουλος.

«Το 'χαμε πει από την αρχή. Τέτοιοι τεράστιοι σεισμοί όπως της Ιαπωνίας επιταχύνουν την εκδήλωση κάποιων ρηγμάτων που είναι έτοιμα να εκδηλωθούν» τόνισε ο κ. Μακρόπουλος. «Είναι σαν ένα ποτήρι που είναι έτοιμο να ξεχειλίσει και άμα το κουνάς χύνεται» πρόσθεσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις