Logo

Εφοριακός καταχράστηκε 2,2 εκατομμύρια ευρώ



 
 

eforiakos_13-4-2011

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για την υπόθεση του εφοριακού, που φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό έχοντας υπεξαιρέσει 2,2 εκατομμύρια ευρώ από την ΚΓ΄ Δ.Ο.Υ. της Αθήνας.

Οι αρχές υποψιάζονται τώρα ότι πίσω από τον εφοριακό δρούσε ολόκληρο κύκλωμα, χωρίς να μπορούν να αποκλείσουν τη συμμετοχή σε αυτό ακόμα και τραπεζικών υπαλλήλων!

Ειδικότερα, χθες αποκαλύφθηκε, από τον έλεγχο της Αρχής Καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ότι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του συγκεκριμένου εφοριακού - ήταν προϊστάμενος του τμήματος εξόδων της ΚΓ΄ Δ.Ο.Υ. - διακινήθηκαν συνολικά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, σήμερα Πέμπτη, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράϊκου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ( προκαταρκτικής εξέτασης)από τους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος.

Από την έρευνα, σύμφωνα με την παραγγελία της κ. Ράικου, πρέπει να διαπιστωθεί:

α. αν έχει  διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης, και

β. αν ο εμπλεκόμενος εφοριακός βρίσκεται στην Ελλάδα, ώστε να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το "άνοιγμα", ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε στο ταμείο της ΚΓ΄ Δ.Ο.Υ.

Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, που συμμετέχουν στην έρευνα, πρόσφατα κάλεσαν τον εφοριακό να δώσει εξηγήσεις, καθώς οι κινήσεις τόσο μεγάλων ποσών, μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών,δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα που δηλώνει.

Ωστόσο, ο εφοριακός ουδέποτε εμφανίστηκε να καταθέσει. Μάλιστα, οιπληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη εξαφανιστεί

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εφοριακού, ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές το… πουλάκι έχει ήδη πετάξει, μαζί με τα λεφτα.

Ειδικότερα, ο ηλικίας 50 ετών εφοριακός, από τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος εξόδων ήταν αρμόδιος για τη διαχείριση όλων των επιστροφών φόρου προς τις εταιρείες που υπάγονταν στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. της Κυψέλης.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της μέχρι τώρα έρευνας, που διενήργησε η Αρχή καταπολέμησης του «βρώμικου» χρήματος και οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ , ο 50χρονος εφοριακός:

*χρέωνε το δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά για δήθεν παροχή υπηρεσιών προς αυτό ή καταναλωτικών αγορών για λογαριασμό του, καταθέτοντας τα αντίστοιχα μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς ιδιωτών ( κυρίως εταιρειών)

*κατέθετε με εντολή του τα ποσά τα οποία ,σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που βρέθηκαν, ήταν αμοιβές σχετικές με δήθεν προμήθειες για έπιπλα, υπολογιστές, χαρτί, καύσιμα κ.ά.

*με άλλη εντολή του περνούσε στους δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς ενα μέρος από τα ποσά που είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς των ιδιωτών

*Τέλεσε τις επιλήψιμες πράξεις του την τελευταία πενταετία

* δηλώνει «απών» από την υπηρεσία του εδώ και 4 ημέρες

Σημειώνεται, ότι η Εισαγγελία έχει διατάξει να σφραγιστεί το γραφείο του στην ΚΓ΄Δ.Ο.Υ. της Αθήνας, ενώ το υπουργείο Οικονομικών σε χθεσινή ανακοίνωσή του ανέφερε:

"Σε αναστολή των καθηκόντων του και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών για υπάλληλο της ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών, στους λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν κινήσεις μεγάλων ποσών από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από Οικονομικούς Επιθεωρητές πραγματοποιείται έρευνα των στοιχείων των υποθέσεων που διαχειριζόταν ο υπάλληλος, ενώ έχει ήδη γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του και απαγόρευση εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα."

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις