Logo

Κερατέα: Έσκαψαν τάφρο στη λεωφόρο Λαυρίου !



 
 

keratea2_14-4-2011

Ώρα 23:45 Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στη μονοκατοικία ζεύγους αστυνομικών που βρίσκεται στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και Μιχαήλ Δελίση στην Κερατέα.

Νωρίτερα, η περιοχή της Κερατέας είχε μετατραπεί για άλλη μια φορά σε ζώνη πολέμου, με τα χημικά να φτάνουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών.

(Δείτε τα βίντεο)

Ειδικότερα, στο σπίτι των αστυνομικών, τη στιγμη της επίθεσης, βρίσκονταν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ο πατέρας που είναι διοικητής του ΑΤ Γλυκών Νερών και η μητέρα η οποία υπηρετεί ως αρχιφύλακας στο Α.Τ. Κερατέας.

Οι βόμβες έπεσαν πάνω σε τρία αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από το σπίτι και τα οποία τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Έτσι, οι ζημιές από την επίθεση ήταν μόνο υλικές χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός μελών της οικογένειας.

Νωρίτερα, η  λέξη "χάος" αποδείχθηκε πολύ μικρή για να περιγράψει τα όσα συνέβησαν από το απόγευνμα και όλο  το βράδυ της Πέμπτης,  στην Κερατέα.

Τα χημικά, τα δακρυγόνα και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης ρίχνονταν μαζικά προς την πλευρά των κατοίκων από τα ΜΑΤ, που  ξέχασαν τις διαμαρτυρίες τους και επιτέθηκαν  με πρωτοφανή λύσσα κατά των πολιτών, αλλά και των δημοσιογράφων.

Σε πολλά σημεία διεξάγονταν μάχες σώμα με σώμα, ενώ πολλά είναι τα άτομα που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ πληροφορίες μιλούν και για τραυματίες -αρκετοί από την πλευρά των κατοίκων και δύο αστυνομικοί - που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο 

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν οι αρχές αντίκρυσαν την τάφρο,  βάθους περίπου 1,5 μέτρου, που έσκαψαν άγνωστοι στη λεωφόρο Λαυρίου.

Η τάφρος ανοίχτηκε στο ύψος της δεύτερης γέφυρας, στον Κουβαρά, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή να αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα, καθώς η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, αφού η πρώτη, η δεύτερη και η Τρίτη είσοδος της Κερατέας είναι πλέον κλειστές.

keratea1_14-4-2011Στην περιοχή μετέβη εισαγγελέας, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία, ενώ ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαυρεωτικής, Βασίλης Θηβαίος δήλωσε ότι πληροφορήθηκε  το περιστατικό για την τάφρο… από τον περιπτερά της γειτονιάς του.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι: «Η κατάσταση έχει εκτραπεί, ολοένα οξύνεται και ως Αρχή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Φοβόμαστε για τα χειρότερα…».

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ξεκίνησε στο σημείο επιχείρηση της αστυνομίας με σκαπτικά μηχανήματα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, ενώ νωρίτερα διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν με δακρυγόνα από τη λεωφόρο Λαυρίου κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι ανασυντάχθηκαν και επιχειρούν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να ολοκληρώσουν την επιχωμάτωση της τάφρου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις