Logo

«Δειλό» χαρακτηρίζουν οι Ταλιμπάν τον πρίγκιπα Χάρι



 
 

cwrhr 22-1-2013 «Αφελή δειλό» χαρακτήρισαν οι διοικητές των Ταλιμπάν τον πρίγκιπα Χάρι...

απαντώντας σε κάποια σχόλια που έκανε πρόσφατα, συγκρίνοντας την μακροχρόνια σύγκρουση στο Αφγανιστάν με τα παιχνίδια στον υπολογιστή.

Δύο ανώτερα στελέχη δήλωσαν στην Daily Telegraph, ότι τα συγκεκριμένα σχόλια του 28χρονου πρίγκιπα, αποτελούν προσβολή για τους άνδρες, οι οποίοι πολέμησαν και πέθαναν στο πλευρό του "Captain Wales" – όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά τον πρίγκιπα Χάρι η μονάδα του.

Συγκεκριμένα, ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο νεαρός πρίγκιπας περιέγραψε τον ρόλο του ως συγκυβερνήτης ενός ελικοπτέρου Apache, όπου ήταν υπεύθυνος για τα οπλικά συστήματά του και την εκτόξευση πυραύλων και ρουκετών στο έδαφος.

«Μου είναι ευχάριστο, γιατί είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν να παίζουν PlayStation και Xbox. Θέλω, λοιπόν, να πιστεύω ότι χρησιμοποιώντας απλά και μόνο τους αντίχειρές μου είμαι αρκετά χρήσιμος», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο πρίγκιπας Χάρι, λίγο πριν αποχωρήσει για τη Βρετανία, μετά από μία περιοδεία 20 εβδομάδων στο Αφγανιστάν.

Μετά από αυτή τη δήλωση, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, χαρακτήρισε τον πρίγκιπα Χάρι «αφελή» και «δειλό» για το γεγονός ότι επέλεξε να μιλήσει μόνο αφού βρισκόταν πλέον εκτός κινδύνου.

«Δεν αξίζει καν να καταδικάσουμε τη συγκεκριμένη δήλωση», δήλωσε μέσω τηλεφώνου από άγνωστη τοποθεσία ο Μουτζαχίντ. «Η περιγραφή του πολέμου στο Αφγανιστάν ως ένα παιχνίδι εξευτελίζει τους πάντες – ιδιαίτερα έναν πρίγκιπα, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει λάβει καλύτερη εκπαίδευση από αυτή. Η δήλωση του πρίγκιπα Χάρι δείχνει την έλλειψη κατανόησης και γνώσης», κατέληξε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις