Logo

Εισαγγελική έρευνα για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



 
 

genop_21-4-2011Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τις παράνομες ενισχύσεις της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προς τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, παρήγγειλε, σήμερα Μ. Πέμπτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράϊκου.

Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας, το οποίο θα διαπιστώσει την τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων και θα εντοπίσει τους υπεύθυνους για την τέλεσή τους.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Ρακιντζής στο πόρισμά του χαρακτηρίζει παράνομες τις ενισχύσεις της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, καθώς η νομοθεσία απαγορεύει την ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες.

Ειδικότερα, οι επίμαχες ενισχύσεις καταβλήθηκαν από τη ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ κατά το χρονικό διάστημα 1999-2010 και ανέρχονται συνολικά στα 31,2 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, επίσης, έκρινε μη νόμιμο και το δάνειο ύψους 500.000 ευρώ που χορήγηση η διοίκηση της επιχείρησης στη ΓΕΝΟΠ και επισήμανε, παράλληλα το φορολογικό ζήτημα που ανακύπτει από το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που ισχύει για τους εργαζομένους, θέμα για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις