Logo

Χάκερς πίσω από τη διακοπή του δικτύου PlayStation



 
 

plsttn_25-4-2011Μετά από σχεδόν 7 ημέρες, η Sony παραδέχθηκε ότι εξωτερικοί χάκερς ευθύνονται για τη σημαντική διακοπή στο δίκτυο του PlayStation.

Ωστόσο, ακόμα παραμένει μυστήριο ποιος ακριβώς είναι ο υπεύθυνος, καθώς ο βασικός ύποπτος, η ομάδα "Ανώνυμοι", έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη.

Η διακοπή, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, έχει πλήξει περισσότερα από 70.000.000 παίκτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δίκτυο του PlayStation για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια διαδικτυακά, μαζί με τους φίλους τους – αυτή είναι και η βασική ουσία του δικτύου.

Προς το παρόν, οι απανταχού gamers μπορούν ακόμα να παίξουν, αλλά δεν μπορούν να προσκαλέσουν άλλους παίκτες να παίξουν μαζί τους.

Ο Πάτρικ Σέιμπολντ, ανώτερος διευθυντής της εταιρικής επικοινωνίας και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Sony, ανήρτησε ένα διαδικτυακό μήνυμα, στο οποίο ζητούσε συγνώμη για τη διακοπή, ενώ παραδέχθηκε και την παραβίαση της ασφάλειας: «Μια εξωτερική διείσδυση στο σύστημά μας έχει επηρεάσει το δίκτυο του PlayStation και τις υπηρεσίες Qriocity. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιλύσουμε αυτή την κατάσταση γρήγορα και για ακόμα μια φορά σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας».

Η Sony δήλωσε ότι έχει κλείσει το δίκτυο οικειοθελώς, ώστε να προβεί σε λεπτομερή έρευνα και να επιβεβαιώσει ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και με ασφάλεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις