Logo

Θύματα χάκερ 77 εκ. χρήστες PlayStation



 
 

playstation_27-4-2011Υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων 77 εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου PlayStation Network, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης και των στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους, δήλωσε ότι εξετάζει η Sony.

Το PlayStation Network προσφέρει εδώ και μια πενταετία παιχνίδια, μουσική και ταινίες στους κατόχους της κονσόλας PlayStation. Το μεγαλύτερο μέρος των 77 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων χρηστών του δικτύου είναι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, χθες αργά, ότι τα δεδομένα των χρηστών (ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κλπ) ενδέχεται να έχουν κλαπεί, καθώς διαπιστώθηκε ότι η ασφάλεια του δικτύου έχει παραβιαστεί.playstationstor_27-4-2011

Η διαπίστωση αυτή έγινε στις 19 Απριλίου, αλλά η εταιρεία περίμενε μία εβδομάδα προτού δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, συμπτωματικά (;) λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της νέας της κοσνόλας, προκαλώντας έντονη κριτική για την πολιτική της.

«Θα έπρεπε να μας ενημερώσουν για μια τέτοια παραβίαση – λέει ο Makoto Dozo, χρήστης του PlayStation Network – έτσι ώστε και οι χρήστες να λάβουν τις δικές τους προφυλάξεις, όπως το να μειώσουν τη χρήση της υπηρεσίας».

Η Sony απαντά ότι χρειάστηκαν "μερικές ημέρες στην εγκληματολογική έρευνα", πριν γίνει γνωστό ότι τα δεδομένων των καταναλωτών είχαν παραβιαστεί.

playstationstor_27-4-2011Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα για την Sony, η οποία είδε τη μετοχή της να υποχωρεί πάνω από 2%, ενώ είναι η τρίτη ιαπωνική εταιρεία που δέχεται πυρά επειδή δεν ενημέρωσε έγκαιρα το κοινό για αρνητικές εξελίξεις. Η Tokyo Electric Power επικρίθηκε για το χειρισμό της πυρηνικής κρίσης, και η Toyota Motor κατηγορήθηκε ότι δεν ήταν ειλικρινής για την πρόσφατη μαζική ανάκληση οχημάτων.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, συνιστάται στους εγγεγραμμένους πελάτες του PlayStation Network να παρακολουθούν στενά τις συναλλαγές με την πιστωτική τους κάρτα, καθώς και το e-mail τους για πιθανά ύποπτα μηνύματα που ζητούν καταχώρηση ευαίσθητων δεδομένων (fishing).


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις