Logo

Κατεπείγουσα έρευνα και για το ρόλο αστυνομικών στη διαφυγή στο εξωτερικό του κατηγορούμενου στην υπόθεση Siemens Φόλκερ Γιουνγκ



 
 

Gioung2_15-11-2010Τις τυχόν ποινικές ευθύνες και αστυνομικών οργάνων  για τη διαφυγή στο εξωτερικό του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas και μέλους του Δ.Σ. της μητρικής εταιρείας μέχρι το 2003 Φόλκερ Γιούνγκ, που είναι κατηγορούμενος για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου με τα "μαύρα ταμεία", διερευνούν οι εισαγγελικές αρχές. 

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ιωάννης Σακελλάκος διέταξε σήμερα Δευτέρα τη διενέργεια κατεπείγουσας ποινικής έρευνας (προκαταρκτικής εξέτασης ) για την "εξαφάνιση" του Φόλκερ Γιουνγκ, προκειμένου να διαπιστωθεί πως διέφυγε ενώ είχε απαγορευθεί η έξοδός του από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ είχε απολογηθεί τον Ιούνιο  του 2009  ενώπιον του τότε ανακριτή της υπόθεσης Νίκου Ζαγοριανού, για τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του. 

Με απλά λόγια από τον Ιούνιο του  2009 είχαν κλείσει τα σύνορα της χώρας για τον Φόλκερ Γιούνγκ, ο οποίος από τότε είχε την επιπλέον υποχρέωση να δίνει το "παρών"  μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ως κάτοικος Πάρου εμφανιζόταν στις τακτές προθεσμίες στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φόλκερ Γιούνγκ δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού  μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου, ως είχε υποχρέωση. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές της Πάρου ενημέρωσαν την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας γι' αυτή την παραβίαση του περιοριστικού όρου μόλις το περασμένο Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η έρευνα που παρήγγειλε ο κ. Σακελλάκος θα αποτελείται από δύο  μέρη . Το πρώτο θα αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες διέφυγε στο εξωτερικό  ο Φόλκερ Γιούνγκ . Δηλαδή, πως ακριβώς βρέθηκε εκτός ελληνικών συνόρων ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, αν και υπήρχε απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα. 

Το δεύτερο σκέλος  της ποινικής έρευνας, που θα κινείται παράλληλα με το πρώτο, θα εστιάσει στις τυχόν ευθύνες αρμόδιων αρχών. Το βάρος της έρευνας σ' αυτό το κομμάτι θα στραφεί προς την κατεύθυνση των αστυνομικών οργάνων της Πάρου,που ειδοποίησαν με καθυστέρηση για την παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Επιπλέον, θα διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες  κάθε άλλου αρμόδιου δημόσιου λειτουργού που με τις πράξεις ή  τις παραλείψεις του βοήθησε το Φολκερ Γιουνγκ να διαφύγει  στο εξωτερικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις