Logo

Τα πράγματα που σας γερνάνε... χωρίς να το ξέρετε!



 
 

sddldg 15-4-2013Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θέλει να γεράσει πριν την ώρα του. Βέβαια, από την άλλη, δεν θα πρέπει να δίνετε και ιδιαίτερη σημασία στον αριθμό που "γράφουν" τα κεράκια επάνω...

στην τούρτα σας, καθώς η πραγματική ηλικία κάθε ανθρώπου καθορίζεται από το πόσο ενεργό και εύπλαστο είναι τόσο το μυαλό όσο και το σώμα του.

Και ενώ οι περισσότεροι – και ειδικά οι γυναίκες – γνωρίζουν, συνήθως, ποιοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος (πχ κάπνισμα, άγχος) και πώς να τους αποφύγουν, θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι υπάρχουν 7 ακόμα, εξίσου σημαντικά, πράγματα, τα οποία δεν υποψιάζεται κανείς ως "ένοχα" για την πρόκληση πρόωρης γήρανσης.

Ποια είναι, όμως, αυτά;

pllslwr 15-4-20131. Η μαξιλαροθήκη σας

Προφανώς, το να κοιμάστε καλά μόνο ωφέλιμο μπορεί να είναι. Η μαξιλαροθήκη σας, ωστόσο, είναι διαφορετική περίπτωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μαξιλαροθήκες μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το σώμα σας – γεγονός, το οποίο, μπορεί, με τη σειρά του, να συμβάλει στη γήρανση του δέρματός σας. Ακόμα χειρότερα, μάλιστα, οι μαξιλαροθήκες μπορούν, επίσης, να αφήσουν ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σας.

Για την καταπολέμηση του προβλήματος, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση μεταξένιων μαξιλαροθηκών, καθώς το μετάξι περιέχει αμινοξέα, τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα που περιέχονται στις ενυδατικές κρέμες προσώπου σας. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταξένιες μαξιλαροθήκες δεν απορροφούν την υγρασία από το πρόσωπό σας με τον τρόπο που το κάνουν οι υπόλοιπες.

wrsmldn 15-4-20132. Το να χαμογελάτε

Μπορεί να φαίνεστε – και να νιώθετε – πιο όμορφοι όταν χαμογελάτε, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το χαμόγελο (καθώς και άλλες εκφράσεις του προσώπου) μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση περισσότερων ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το δέρμα, καθώς γερνάει, χάνει την ελαστικότητά του και δεν έχει πια την ικανότητα να επανέρχεται στη θέση του, όπως κάνει όταν είμαστε νεότεροι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αυλακώσεις που σχηματίζονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματός μας όποτε χρησιμοποιούμε τους μυς του προσώπου μας για να χαμογελάσουμε, μπορούν να γίνουν μόνιμες.

cndskn 15-4-20133. Η κεντρική θέρμανση και ο κλιματισμός

Τα περιβάλλοντα στα οποία επικρατεί χαμηλή υγρασία – όπως είναι αυτά που δημιουργούνται με τη χρήση της κεντρικής θέρμανσης και του κλιματισμού –μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρό δέρμα. Παρόλο που το ξηρό δέρμα δεν δημιουργεί ρυτίδες, μπορεί, ωστόσο, να τις κάνει πολύ πιο έντονες.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμάτε καλύτερα να ζεσταίνετε ή να δροσίζετε το σώμα σας βάζοντας ή βγάζοντας, αντίστοιχα, ρούχα και όχι δυναμώνοντας την κεντρική θέρμανση ή το κλιματιστικό.

strdrn 15-4-20134. Το να πίνετε απευθείας από μπουκάλια ή καλαμάκια

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται να το πιστέψει κανείς, η διαδικασία της πόσης υγρών απευθείας από το μπουκάλι ή με καλαμάκι μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην περιοχή γύρω από το στόμα.

Οι κρέμες προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη, ωστόσο οι δερματολόγοι συνιστούν, ειδικά σε όσους είναι επιρρεπείς σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα, να αποφεύγουν εντελώς τόσο τα καλαμάκια όσο και το να πίνουν απευθείας από το μπουκάλι.

wrwtv 15-4-20135. Η τηλεόραση

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που διεξήγαγαν αυστραλοί ερευνητές το 2011, μετά την ηλικία των 25 ετών κάθε ώρα τηλεόρασης που παρακολουθείτε μειώνει τη διάρκεια της ζωής σας κατά 21,8 ολόκληρα λεπτά!

Όπως, μάλιστα, ισχυρίζεται η ίδια έρευνα, όσοι παρακολουθούν τηλεόραση 6 ή περισσότερες ώρες σε καθημερινή βάση, ζουν 4,8 χρόνια λιγότερα σε σύγκριση με εκείνους που δεν παρακολουθούν καθόλου.

wrsgr 15-4-20136. Η ζάχαρη

Είναι γνωστό ότι η ζάχαρη είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της σιλουέτας ανδρών και γυναικών, ωστόσο τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορούν, επίσης, να βλάψουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός λείου και νεανικού δέρματος.

Οι ειδικοί συστήνουν την αντικατάσταση των τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη με χαμηλούς γλυκαιμικούς υδατάνθρακες, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Όπως εξηγούν, ο λόγος είναι ότι το σώμα μας επεξεργάζεται αυτού του είδους τα τρόφιμα πιο αργά, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η απώλεια του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

 

ngrnwrn 15-4-20137. Το να κρατάτε πράγματα μέσα σας

Αν είστε από εκείνους που όταν αγχώνονται ή θυμώνουν, αντί να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους προτιμούν να τα κρατούν μέσα τους, καλύτερα να αλλάξετε τακτική.

Αυτό, τουλάχιστον, προτείνουν διάφορες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι τα άτομα που κρατούν πράγματα μέσα τους, έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα, απ' ό,τι εκείνα που εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-4-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις