Logo

Καταδίκη χάκερ της Lulzsec για επίθεση στην Sony



 
 

LulzsecΈνας 25χρονος χάκερ, γνωτός με το ψυεδώνυμο Recursion, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, για την επίθεση κατά της Sony Pictures Entertainment...

τον Απρίλιο 2012.

Ο Cody Kretsinger ομολόγησε την ενοχή του και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της περίφημης ομάδας χάκερ Lulzsec.

Μετά την έκτιση της ποινής του, ο Kretsinger θα πρέπει να παρέχει 1.000 ώρες κοινωφελούς εργασίας, σύμφωνα με απόφαση δικαστή του Λος Άντζελες.

Η Sony δήλωσε ότι η επίθεση της προκάλεσε ζημιά άνω των $600.000.

Σημειώνεται, ότι δεν πρόκειται για την επίθεση στο PlayStation Network της Sony, τον Ιούλιο του 2011, κατά την οποία υπεκλάπη από την ιστοσελίδα της εταιρείας μια βάση δεδομένων με τα ονόματα, διευθύνσεις πελατών, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περίπου 50.000 από τα ονόματα αυτά αργότερα είχαν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο.

Ο Kretsinger δήλωσε ένοχος για συνωμοσία και παράνομη προσβολή προστατευόμενου υπολογιστή.

Οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να πουν αν ο Kretsinger συνεργάστηκε με τις αρχές, προκειμένου να έχει επιεική μεταχείριση.

Η καταδίκη του έρχεται μία εβδομάδα μετά τις ομολογίες άλλων κατηγορούμενων για συμμετοχή στην ομάδα Lulzsec.

Σε δικαστήριο του Λονδίνου, ο 26χρονος Ryan Ackroyd, παραδέχτηκε πως είναι μέλος της ομάδας που "χτύπησε" το εθνικό σύστημα υγείας και την υπηρεσία κατά του οργανωμένου εγκλήματος (Soca) της Βρετανίας.

Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, μαζί με αυτές άλλων τριών κατηγορούμενων: του 18χρονου Mustafa Al-Bassam, του 20χρονου Jake Davis και του Ryan Cleary, 21 ετών.

Η δήλωση ενοχής του Kretsinger ήρθε ένα μήνα μετά την αποκάλυψη ότι ένας άλλος χάκερ, γνωστός ως Sabu – το πραγματικό του όνομα είναι Hector Xavier Monsegur - είχε συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές και έδωσε ονόματα μελών της Lulzsec.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-4-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις