Logo

Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να αγοράζετε ποτέ μεταχειρισμένα;



 
 

bnschn 1-6-2013Τη σύγχρονη εποχή, όπου "βασιλεύουν" οι ανταλλαγές αντικειμένων μέσω του διαδικτύου, αλλά και οι ιστότοποι...

μεταπώλησης, όπως είναι το Craigslist, eBay και το Etsy, δεν υπάρχει πλέον σχεδόν κανένα αντικείμενο που να μην μπορεί να αγοράσει κανείς μεταχειρισμένο.

Είναι, όμως, ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε πάντα;

Η αλήθεια είναι ότι, για κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα, η εξοικονόμηση μερικών ευρώ αγοράζοντάς τα μεταχειρισμένα δεν αξίζει τους δυνητικούς κινδύνους που κρύβουν τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για την υγεία μας.

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά ποια προϊόντα δεν πρέπει να αγοράζετε ΠΟΤΕ μεταχειρισμένα και για ποιον λόγο:

bkhlsc 1-6-2013Κράνη ποδηλάτου/μηχανής

Όταν πρόκειται για αντικείμενα που αφορούν στην ασφάλειά σας, δεν πρέπει ποτέ να τα αγοράζετε μεταχειρισμένα.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα κράνη, κάποιες μικρές γρατζουνιές ή μικροφθορές, οι οποίες μπορεί να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά, μπορούν να μειώσουν το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν στον χρήστη τους.

 

lpschn 1-6-2013Λάπτοπ

Κάθε μικρό ελάττωμα που μπορεί να υπάρχει σε ένα μεταχειρισμένο λάπτοπ είναι σίγουρο ότι θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. Αν αυτό δεν σας αρκεί, ένα ακόμα τεράστιο μείον στην αγορά μεταχειρισμένου λάπτοπ είναι ότι δεν σας παρέχει καμία απολύτως εγγύηση.

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να διαθέσετε τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά ενός ολοκαίνουριου λάπτοπ και προτιμάτε να καταφύγετε σε μία οικονομικότερη λύση, οι περισσότεροι λιανοπωλητές προσφέρουν ανακαινισμένα προϊόντα, τα οποία εξακολουθούν να καλύπτονται από κάποια εγγύηση.

shschn 1-6-2013Παπούτσια

Πολλές ιστοσελίδες τίθενται ανοιχτά κατά της αγοράς μεταχειρισμένων παπουτσιών, με έναν από τους κυριότερους λόγους ότι έχουν πιθανότατα ήδη πάρει τη φόρμα των ποδιών του προηγούμενου χρήστη τους. Ειδικά όσον αφορά στα αθλητικά παπούτσια, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αίσθημα δυσφορίας και τραυματισμούς.

 

 

ckwrschn 1-6-2013Μαγειρικά σκεύη

Τα μαγειρικά σκεύη – και ιδιαίτερα τα αντικολλητικά – είναι από τα προϊόντα εκείνα, στα οποία αξίζει να επενδύσετε, καθώς αν τα αγοράσετε μεταχειρισμένα, το σίγουρο είναι ότι η επίστρωσή τους θα χαλάσει με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν και, ενδεχομένως, να απελευθερώνουν και επιβλαβείς χημικές ουσίες.

 

 

cmlnschn 1-6-2013Φακούς φωτογραφικών μηχανών

Ακόμα και μία μικροσκοπική γρατζουνιά σε έναν χρησιμοποιημένο φακό που αγοράσατε μισοτιμής, θα μπορούσε να καταστρέψει την επόμενη φωτογράφησή σας. Οι φακοί είναι μία μεγάλη επένδυση, γι' αυτό θα ήταν ίσως σοφότερο να δαπανήσετε παραπάνω χρήματα για να εξασφαλίσετε ότι αγοράζετε ένα προϊόν πολύ καλής ποιότητας.

 

smscnhn 1-6-2013Μαγιό

Πέρα από τα ζητήματα υγιεινής που μπορεί να προκύψουν από την αγορά ενός μεταχειρισμένου μαγιό, τα καλοκαιρινά αυτά έχουν την τάση να φθείρονται πολύ γρήγορα. Επομένως, το πιο πιθανό είναι το μεταχειρισμένο μπικίνι που μόλις αγοράσατε να μην σας βγάλει ασπροπρόσωπες, όπως θα περιμένατε, σε περίπτωση θαλάσσιων "ατυχημάτων".

 

 

 

crtrschn 1-6-2013Λάστιχα αυτοκινήτου

Η αγορά μεταχειρισμένων ελαστικών δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, δεδομένου ότι το πέλμα μπορεί τους μπορεί να είναι φθαρμένο, με αποτέλεσμα να τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η ασφάλειά σας. Τα ελαστικά φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να τα αγοράσετε κατευθείαν από κάποιο κατάστημα.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-6-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις