Logo

Οι χορτοφάγοι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου



 
 

vglsdng 4-6-2013Μία νέα επιστημονική έρευνα, η οποία διεξήχθη από Αμερικανούς ερευνητές, υποστηρίζει, ότι οι χορτοφάγοι...

διατρέχουν, κατά μέσο όρο, 12% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Μάικλ Όρλιχ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, μελέτησαν τις περιπτώσεις πάνω από 73.000 ανθρώπων. Από αυτούς, κατέταξαν τους χορτοφάγους σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες – εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου ζωικά προϊόντα, εκείνους που κατανάλωναν γαλακτοκομικά και αυγά, εκείνους που κατανάλωναν ψάρια και, τέλος, εκείνους που ήταν ημι-χορτοφάγοι επειδή κατανάλωναν κρέας το πολύ μια φορά την εβδομάδα.

Μέσα σε μία εξαετία, από τα 73.308 άτομα που συμμετείχαν συνολικά στην έρευνα πέθαναν τα 2.570, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν κρεατοφάγοι.

Αντίθετα, "πρωταθλητές" της μακροζωίας αναδείχτηκαν οι χορτοφάγοι που κατανάλωναν ψάρι, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 19%, ακολουθούμενοι από τους αυστηρούς χορτοφάγους, με μειωμένο κίνδυνο κατά 15%. Τρίτοι ήρθαν εκείνοι που κατανάλωναν και γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ τελευταίοι εκείνοι που κατανάλωναν σπάνια και κρέας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της νέας αυτής μελέτης δείχνουν, ότι οι διάφοροι τύποι φυτοφαγίας πέρα από το ότι είναι ασφαλείς, παρέχουν, επίσης, σαφή πλεονεκτήματα υγείας σε σχέση με μία διατροφή στην οποία κυριαρχούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το κρέας.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί, ότι προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει, ότι οι φυτοφαγικές δίαιτες σχετίζονται, επίσης, με μειωμένο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως είναι ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, η υπέρταση, κλπ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-6-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις