Logo

Παραιτήθηκε ο Στρος-Καν



 
 

dominique1_19-5-2011Ο Ντομινίκ Στρος-Καν  μέσα από τις φυλακές της νήσου Ράικερς  παραιτήθηκε  από τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Με μια λιτή επιστολή του δηλώνει την απέραντη  θλίψη του και επισημαίνει ότι παραιτείται,  γιατί θέλει να εστιάσει στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού της 32χρονης καμαριέρας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο Στρος-Καν αναφέρει επί λέξει:

«Κυρίες και Κύριοι, με απέραντη θλίψη νιώθω σήμερα υποχρεωμένος να παρουσιάσω ενώπιον του ΔΣ την παραίτησή μου από τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Αυτή την ώρα σκέφτομαι πρώτα τη γυναίκα μου- την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε- τα παιδιά μου, τη οικογένειά μου, τους φίλους μου. Σκέφτομαι επίσης τους συναδέλφους μου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μαζί πετύχαμε σπουδαία πράγματα τα περασμένα τρία χρόνια και πιο πριν.

Σε όλους θέλω να πω πως αρνούμαι με τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα όλους τους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί εναντίον μου. Θέλω να προστατεύσω αυτόν τον οργανισμό που υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ειδικά θέλω να επικεντρώσω όλη μου τη δύναμη, όλο το χρόνο μου, όλη την ενέργειά μου στην απόδειξη της αθωότητάς μου».

Βίλα 4 εκ. δολαρίων!

Στο μεταξύ συζητείται σήμερα Πέμπτη στο δικαστήριο το αίτημα αποφυλάκισης, με καταβολή εγγύησης, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, που έχουν υποβάλει οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος Καν.

Όπως αναφέρουν στο αίτημα αποφυλάκισης, ο εντολέας τους διαθέτει "ικανά χρηματικά μέσα" αφού μόνο η κατοικία που διαθέτει στην Ουάσινγκτον, είναι αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος ο Στρος Καν δεσμεύεται να παραμένει επί 24ώρου βάσεως σε κατοικία στο Μανχάταν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, να φοράει δηλαδή συνεχώς το ηλεκτρονικό βραχιόλι.    

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις