Logo

Αγρίνιο: Καταδικάστηκαν μπράβοι



 
 

xeiropedes_19-5-2011Στη δράση των «μπράβων της νύχτας», που κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι με τις «Ferrari» στο Αγρίνιο, επειδή απολάμβαναν υψηλής αστυνομικής προστασίας, «σκόνταψε» η δίκη που διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας.

Στο εδώλιο κάθισαν οι εμπλεκόμενοι στην αιματηρή συμπλοκή, του Ιουνίου του 2010 κατά την οποία «άστραψαν και βρόντησαν» τα καλάσνικοφ στο Αγρίνιο, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, το επίδικο περιστατικό είχε λάβει χώρα στο υπαίθριο πανηγύρι που είχε διοργανωθεί σε πλατεία του Αγρινίου για τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά, στις 24 Ιουνίου 2010.

«Πρωταγωνιστές» στο επεισόδιο ήταν ο Λ.Κ. και ο νεαρός Κ.Κ. από τη μια πλευρά και οι Ι.Ν., Α.Κ. και Ε.Π από την άλλη. Οι τρεις τελευταίοι επιτέθηκαν φραστικά, αλλά και με σωματικά χτυπήματα και το πανηγύρι μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», καθώς βγήκαν όπλα, ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί και ανταλλάχθηκαν γροθιές και από τις δύο πλευρές.

Αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι προσωρινά κρατούμενοι Λ.Κ.και Κ.Κ., για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και άλλα αδικήματα.

Αντίθετα, η αντίπαλη «παράταξη» των Ι.Ν. και Α.Κ. έκατσε στο εδώλιο με ελαφρύτερο κατηγορητήριο, ενώ ο τρίτος της παρέας Ε.Π. όχι μόνο δεν παραπέμφθηκε ως κατηγορούμενος, αλλά ήταν και μάρτυρας κατηγορίας.

Στο ακροατήριο αποκαλύφθηκε ότι κατηγορούμενοι που είχαν καταφέρει να «πέσουν στα μαλακά» εμπλέκονταν στη μεγάλη δικογραφία των 217 νονών, που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά και οι κινήσεις  των οποίων καταγράφηκαν από τον «κοριό» της ΕΥΠ.

Μάλιστα, αποδείχθηκε ότι τα όσα είχαν καταγραφεί από τις τοπικές αστυνομικές αρχές ως γεγονότα για τη συμπλοκή και περιλαμβάνονταν στη δικογραφία που είχε στη διάθεσή του το δικαστήριο της Ηλείας, ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχε καταγράψει η ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν ελλείψεις κατά την προανάκριση, που διενήργησε τότε η Ασφάλεια Αγρινίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την επιλεκτική άσκηση διώξεων και τη συγκάλυψη της δράσης των μπράβων του Αγρινίου και των σχέσεών τους με τους νονούς της νύχτας που κυκλοφορούν με «Ferrari»

Για το λόγο αυτό ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Αγρινίου, προκειμένου να διαλευκανθούν τα σκοτεινά σημεία της και να αποδοθούν οι δέουσες κατηγορίες σ’ αυτούς, που μέχρι τώρα κατάφεραν να τη «γλυτώσουν» με πλημμελήματα, ή να απαλλαγούν.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλλε 12ετή κάθειρξη στον Λ.Κ. για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ι.Ν. και τον άφησε ελεύθερο, αναστέλλοντας την εκτέλεση της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Επίσης, επέβαλε φυλάκιση 2 ετών και 9 μηνών για σωματικές βλάβες στον νεαρό Κ.Κ. με τριετή αναστολή, 12 μήνες φυλάκιση στον Ι. Ν. και αθώωσε τον Α.Κ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-5-2011 από directNEWS.gr

σχεετικά θέματα:

Αγρίνιο: Αστυνομικοί προστάτευαν τους "μπράβους με τις FERRARI" !


Τελευταίες Ειδήσεις