Logo

Εισαγγελική έρευνα για διαρροή θεμάτων στις Πανελλήνιες



 
 

ereuna_diarroi_20-5-2011

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για διαρροή θεμάτων σε μάθημα τεχνολογικής κατεύθυνσης, πριν από δύο ημέρες, σε μαθητή.

Τη σχετική εντολή έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράϊκου, κατόπιν ενημέρωσής της από τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Από την έρευνα, που θα διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελέα, θα διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας, καθώς και αν υφίσταται διαρροή και σε άλλα μαθήματα, με απώτερο στόχο να εντοπιστεί το πρόσωπο που διέρρευσε τις λύσεις, καθώς και πως κατάφερε να έχει πρόσβαση σ’ αυτές.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει λάβει κατάθεση από το μαθητή προς τον οποίο έγινε ηλεκτρονικά η διαρροή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ελέγχει το κινητό του μαθητή, στο οποίο, την περασμένη Τετάρτη, έλαβε μήνυμα με τη λύση για την πρώτη ερώτηση στο μάθημα τεχνολογικής κατεύθυνσης «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Ως αποστολέας του μηνύματος φέρεται καθηγητής συγκεκριμένου φροντιστηρίου.

Ο μαθητής, που έδωσε κατάθεση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , φοιτά σε Λύκειο του Γαλατσίου και έγινε αντιληπτός από τον λυκειάρχη να διαβάζει από το κινητό του τις απαντήσεις της πρώτης ερώτησης – πρόκειται για την κατηγορία πολλαπλών επιλογών (σωστό - λάθος)- μέσα στην τουαλέτα.

Αυτό που παρακίνησε το λυκειάρχη να ανοίξει την πόρτα και να πιάσει στα «πράσα» το μαθητή, ήταν ο ήχος του μηνύματος.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έλεγχο στο φροντιστήριο που εργάζεται ο καθηγητής που έστειλε το επίμαχο «sms»

Εκεί βρέθηκε κατάσταση με πάνω από 300  μαθητές, ανάμεσα στους οποίους και ο μαθητής που έγινε αντιληπτός από το λυκειάρχη σε λύκειο του Γαλατσίου, ένας σκληρός δίσκος, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που κατασχέθηκαν και θα εξεταστούν.

Τώρα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιχειρεί να διαπιστώσει αν έχουν δοθεί απαντήσεις και σε άλλους μαθητές του εν λόγω φροντιστηρίου.

Για το λόγο αυτό θα κατασχεθούν τα τηλέφωνα των  μαθητών που περιλαμβάνονται στις επίμαχες καταστάσεις και θα ζητηθεί από την εισαγγελία άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διερευνηθεί εάν είχαν λάβει και αυτοί «sms».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η αστυνομία διευκρινίζει πως, σύμφωνα με τα προκύψαντα από την έρευνα, δεν έχουμε να κάνουμε με διαρροή θεμάτων αλλά με ηλεκτρονική αντιγραφή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τέλος, έγινε γνωστό, ότι μηδενίστηκε το γραπτό του μαθητή, που επιχείρησε την ηλεκτρονική αντιγραφή και ότι σχηματίζεται δικογραφία για όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις