Logo

Για κακούργημα διώκονται ο Θωμάς Λιακουνάκος και 18 στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας



 
 

LiakounakosΠοινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία, άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών...

Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος 19 συνολικά ατόμων που εμπλέκονται σε προμήθεια οπλικών συστημάτων για ηλεκτρονικό πόλεμο.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο γνωστός έμπορος όπλων Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ Γιώργος Αντωνακόπουλος και δύο πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ακόμα διώκονται 14 αξιωματικοί του Στρατού που απάρτιζαν τις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.

Το σκάνδαλο έχει αφετηρία τον Οκτώβριο του 2001 και αφορά στην πώληση από την εταιρεία SONAC, συμφερόντων Λιακουνάκου, στον Ελληνικό Στρατό 18 συστημάτων Παρεμβολέων επί Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού και 11 Κέντρων Ακροάσεως.

Ωστόσο, αν και το εν λόγω υλικό δεν παρελήφθη ποτέ, το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε στη SONAC περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ!

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη σύμβαση οι παραδόσεις του υλικού θα άρχιζαν το Μάρτιο του 2004 και θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2005.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 19 κατηγορούμενοι έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι από τους εισαγγελείς και αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η εταιρεία δηλώνει θιγμένη, καθώς θεωρεί ότι ζημιώθηκε με υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου και γι' αυτό το λόγο έχει ήδη δικαιωθεί με απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις