Logo

Σε δίκη ο Αναστάσιος Μαντέλης για το σκάνδαλο της Siemens



 
 

mantelhs siemensΤην παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens, προτείνει...

προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, ο εισαγγελέας εφετών, Γαληνός Μπρης.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ειδικότερα, ότι έλαβε 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία, προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού.

Τα χρήματα προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και είχαν κατατεθεί στην ελβετική τράπεζα UBS με το ψευδώνυμο A.ROKOS.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Αριστείδης Μαντάς, η πρώην γραμματέας του Αντωνία Μάρκου, καθώς και ο κουμπάρος του Γ. Τσουγκράνης.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο εισαγγελέας ζητά το διαχωρισμό της υπόθεσης σε ό,τι αφορά τον Αν. Μαντέλη και την παραπομπή του σε ξεχωριστή δίκη επειδή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται.

Ο Αν. Μαντέλης, απολογούμενος το Σεπτέμβριο του 2010 στην εφέτη ειδική ανακρίτρια, είχε υποστηρίξει ότι τα δύο επίδικα χρηματικά ποσά 200 και 250 χιλιάδων μάρκων ήταν χορηγία από τη Siemens της προεκλογικής του εκστρατείας και δεν αποτελούσαν προϊόν παρανόμων ενεργειών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις