Logo

Εισαγγελική έρευνα στο ΚΑΤ για τα πανάκριβα μοσχεύματα



 
 

mosxeumata_2-6-2011Άλλο ένα κρούσμα διαφθοράς στο χώρο της Υγείας, που αυτή τη φορά είναι σχετικό με υπερκοστολόγηση μοσχευμάτων στο ΚΑΤ, τίθεται στο ερευνητικό... μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

Ειδικότερα, με αφορμή πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (εισαγγελικής έρευνας) με αντικείμενο διερεύνησης τα μοσχεύματα που αγόραζε το ΚΑΤ.

Συγκεκριμένα, οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας διαπιστώνουν  στο πόρισμά τους υπερκοστολόγηση μοσχευμάτων που προμηθευόταν το ΚΑΤ, με αντίστοιχη επιβάρυνση του Δημοσίου.

Με αυτό το δεδομένο, η κ. Ράικου έδωσε εντολή  στους  τρεις από τους εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος, που ασχολούνται με την Υγεία, να διερευνήσουν το θέμα της προμήθειας μοσχευμάτων από το ΚΑΤ, παραγγέλλοντας  την επέκταση του εισαγγελικού ελέγχου και σε άλλα νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας ζητεί να ελεγχθούν και άλλες περιπτώσεις πέραν του ΚΑΤ,  καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι και  άλλα νοσοκομεία προμηθεύονταν μοσχεύματα καταβάλλοντας ιδιαίτερα υψηλό τίμημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα σχηματίζουν ξεχωριστές δικογραφίες για κάθε νοσοκομείο για το οποίο θα ολοκληρώνεται η έρευνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις