Logo

Νέα επίθεση χάκερ στην Sony!



 
 

Sonyhacked_3-6-2011Νέα επίθεση από χάκερ που έκλεψαν και δημοσιοποίησαν στοιχεία περισσότερων από 1 εκ. πελατών της, δέχθηκε η Sony, η οποία βλέπει την αξιοπιστία της να καταρρέει, λόγω της ευπάθειας των συστημάτων ασφαλείας της.

Οι χάκερ υπέκλεψαν και δημοσιοποίησαν στοιχεία όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, email, τηλεφωνικούς αριθμούς και password χιλιάδων πελατών που είχαν δηλώσει συμμετοχή σε διάφορους διαγωνισμούς της εταιρείας.

Η ομάδα LulzSec, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για παλαιότερες επιθέσεις στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS και την ιστοσελίδα του καναλιού Fox.com, εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι η παραβίαση της ασφάλειας της Sony ήταν πολύ εύκολη δουλειά.

Στην ανακοίνωσή της, η LulzSec αναφέρει ότι εισέβαλε στους διακομιστές (server) που φιλοξενούν τις ιστοσελίδες της Sony Pictures Entertainment.

terminal_3-6-2011«Με ένα και μοναδικό injection (σ.σ. εισαγωγή κώδικα εντολών που παρεισφρύει στην κανονική ροή επεξεργασίας δεδομένων ενός προγράμματος) απόκτήσαμε πρόσβαση ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ», λένε οι εισβολείς, «Γιατί να εμπιστευτεί κανείς μια εταιρεία που επιτρέπει στον εαυτό της να είναι ευάλωτη σε τόσο απλές επιθέσεις;»

Η επίθεση στην Sony (10η κατά σειρά εναντίον της το τελευταίο διάστημα!) είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων εναντίον εταιρειών κολοσσών της παγκόσμιας αγοράς, όπως η Lockheed Martin και η Google.

Η Sony βρίσκεται στο στόχαστρο των χάκερ από τον περασμένο Απρίλιο που δέχθηκε τη μεγαλύτερη επίθεση, κατά την οποία κλάπηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών 77 εκ. χρηστών των δικτύων PlayStation Network και Qriocity.

Η ηλεκτρονική ασφάλεια αναδεικνύεται πλέον σε θέμα ημερήσιας διάταξης στην παγκόσμια πολιτική ατζέντα.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναπτύξει ηλεκτρονική αμυντική στρατηγική, ενώ οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα αντιμετωπίζονται ως εθνική απειλή, καθώς οι δύο τελευταίες επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος αφορούσαν στην Lockheed Martin και τα email κυβερνητικών στελεχών στην Google.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις