Logo

Στο εδώλιο ο Τάσος Μαντέλης για τα 450.000 μάρκα της Siemens



 
 

mantelis 13-9-2013Σε δίκη για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων που κατηγορείται ότι έλαβε από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, παραπέμπεται...

ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μεντέλης.

Με το υπ' αριθμ. 1828/2013 βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τέσσερα ακόμη πρόσωπα και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, είναι - κατά περίπτωση - ενεργητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού άπαξ και κατ' εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος).

Αντίθετα, παύει η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία ο Δ. Nέγρης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός έλαβε τα χρήματα προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού.

Τα χρήματα είχαν τοποθετηθεί με δύο διαφορετικές καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα UBS με το ψευδώνυμο A. ROKOS.

Ο Τάσος Μαντέλης έχει υποστηρίξει, ότι τα δύο επίδικα χρηματικά ποσά (200.000 και 250.000 μάρκων) ήταν χορηγία από τη Siemens της προεκλογικής του εκστρατείας και δεν αποτελούσαν προϊόν παρανόμων ενεργειών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις