Logo

Το FBI καταζητεί 7 άνδρες για απάτη με αυτοκίνητα στο eBay



 
 

fbbwnt 26-10-2013Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει το FBI για τον εντοπισμό ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να έβγαλε 3 εκατ. δολάρια από απάτη με αυτοκίνητα...

στον δημοφιλή διαδικτυακό ιστότοπο αγοραπωλησιών eBay.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, ο καταζητούμενος άνδρας από τη Ρουμανία, ονόματι Νικολάι Ποπέσκου, συνεργαζόταν με 6 ακόμα άτομα, τους οποίους οι Αρχές αποκαλούν «άρχοντες της ψευδαίσθησης», προκειμένου να πείθουν τους χρήστες της ιστοσελίδες να αγοράζουν ανύπαρκτα αυτοκίνητα.

«Οι καταζητούμενοι αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους για να τροφοδοτούν τις άπληστες επιθυμίες τους, ενώ είχαν φτιάξει ψεύτικες ταυτότητες, πλαστές ιστοσελίδες και πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, προκειμένου να κάνουν πιο πειστική την απάτη τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο, ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Βενιζέλος, βοηθός Διευθυντής του FBI.

Από πλευράς του, το eBay εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές επιβολής του νόμου προκειμένου να ειδοποιήσουμε τους καταναλωτές σχετικά με το είδος των απατών που περιγράφονται στο κατηγορητήριο και στις οποίες περιλαμβάνεται η εκμετάλλευση γνωστών, αξιόπιστων εμπορικών ονομασιών, όπως είναι το eBay, με σκοπό να προσελκύσουν τους καταναλωτές και, στη συνέχεια, να τους παρασύρουν σε πλαστές ιστοσελίδες και σε δόλιες συναλλαγές.

Οι αγοραστές αυτοκινήτων μπορούν να είναι σίγουροι για την αγορά τους μόνο αν ξεκινήσουν και ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους στο eBay Motors».

Σημειώνεται ότι, εκτός από το eBay, οι διαδικτυακοί απατεώνες χρησιμοποιούσαν, επίσης, ιστοσελίδες όπως οι Cars.com, AutoTrader.com και CycleTrader.com για να πωλούν τα ανύπαρκτα αυτοκίνητα, οι τιμές των οποίων συνήθως κυμαινόταν μεταξύ 10.000 και 40.000 δολαρίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-10-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις