Logo

Μήνυση κατά Άδωνι Γεωργιάδη καταθέτει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» [βίντεο]



 
 

adonis 25-11-2013Μήνυση και αγωγή κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, καταθέτει ο ραδιοφωνικός σταθμός...

105,5 Στο Κόκκινο.

Αφορμή, οι δηλώσεις του υπουργού περί συμφωνίας φαρμακοβιομηχανιών με τον ραδιοφωνικό σταθμό. «Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στη Βουλή τη γραπτή συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο"», είπε μεταξύ άλλων ο Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA, το πρωί της Δευτέρας, ενώ καταφέρθηκε και κατά της εφημερίδας «Αυγή», για άρθρο της με τίτλο «Άδωνις - τρόικα "dealers" της πολυεθνικής των γενοσήμων TEVA!», λέγοντας ότι διοχετεύτηκε από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ραδιοφωικός σταθμός αναφέρει:

«O ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο ανακοινώνει ότι μετά τις προκλητικά απαξιωτικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα Μ.Μ.Ε η διεύθυνση του ρ/σ, θέλοντας να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των μεταδιδομένων του αλλά και των συνεργατών του, την αξιοπιστία του στην διαφημιστική αγορά καθώς και την πιθανότητα διαφυγόντων εσόδων, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή προκειμένου να σταματήσει η υβριστική και στρεβλωτική πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός θέλοντας να επιβάλει τις απόψεις του στην κοινή γνώμη».

ΣΥΡΙΖΑ: Ντίλερ των πολυεθνικών ο Γεωργιάδης

Άμεση ήταν και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζει τον υπουργό Υγείας «ντίλερ των πολυεθνικών» που «παριστάνει τον προστάτη των ασφαλισμένων».

«Οι αήθεις επιθέσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσουν. Είναι άλλος ένας αποτυχημένος επικοινωνιακός αντιπερισπασμός με στόχο να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή για τις άθλιες πολιτικές στο χώρο της υγείας, για το κλείσιμο υγειονομικών μονάδων και την αυξανόμενη επιβάρυνση των ασφαλισμένων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό που συνεχίζει να μας εκπλήσσει είναι η ευκολία με την οποία για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση βάζει πάνω από την υγεία των πολιτών τις δεσμεύσεις της στους πιστωτές και στις μεγάλες πολυεθνικές» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει πως «η τροπολογία Γεωργιάδη δεν υπηρετεί την αναβάθμιση της περίθαλψης και της πρόσβασης όλων των πολιτών σε ποιοτικά φάρμακα, αλλά την απαίτηση της τρόικας για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς και την άλωση της ελληνικής αγοράς από μεγάλες πολυεθνικές γενοσήμων, που θα ισοπεδώσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία».

Και καταλήγει: «Την ίδια στιγμή που ο ντίλερ των πολυεθνικών κ. Γεωργιάδης παριστάνει τον προστάτη των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Με τη νέα τιμολόγηση και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση θα πέσει ακόμα περισσότερο, κάτω από τα όρια φαρμακευτικής κάλυψης του πληθυσμού και πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μ.ο, η κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη, ενώ προωθείται παράλληλα η ολιγοπωλιακή αναδιάρθρωση της αγοράς φαρμάκου και η επικράτηση μεγάλων πολυεθνικών γενοσήμων φτηνού κόστους μεν, αλλά αμφιβόλου ποιότητας».

«Αυγή»: Αντί να απαντήσει επί της ουσίας, καταφεύγει στον γκεμπελισμό

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπεκφεύγει και δεν απαντά επί της ουσίας στα στοιχεία που τεκμηριώνουν το άρθρο της ΑΥΓΗΣ και καταφεύγει στη γνωστή συκοφαντική τακτική του, στη γραμμή Γκέμπελς, τόνισε ο διευθυντής της Αυγής, Νίκος Φίλης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις