Logo

Αρχίζει η δίκη Μαντέλη για το «δώρο» από τη Siemens



 
 

mantelis 12-12-2013Μετά από δύο διακοπές, άρχισε την Πέμπτη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη...

και τεσσάρων ακόμη ατόμων, για την υπόθεση του «δώρου» από τη Siemens.

Η υπόθεση αφορά στο ποσό των 450.000 γερμανικών μάρκων που ο πρώην υπουργός έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας και εμβάστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού Γιώργος Τσουγκράνης με την κωδική ονομασία ROCOS.

Η δίκη είχε αρχίσει στα μέσα Νοεμβρίου, αλλά είχε διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων που είχε εξαγγελθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιματηρό περιστατικό με το μαχαίρωμα της γραμματέως ανακρίτριας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα της έδρας, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ζήτησε τη διακοπή και όχι την αναβολή της δίκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλουν την άμεση δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης.

Η δίκη διεκόπη για δεύτερη φορά στις 25 Νοεμβρίου, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των συνηγόρων υπεράσπισης.

Συγκατηγορούμενοι του Τάσου Μαντέλη είναι οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.

Βασικός ισχυρισμός του Τάσου Μαντέλη είναι ότι το επίμαχο ποσό δεν ήταν χρηματικό αντάλλαγμα, αλλά προεκλογική χορηγία.

Η δίκη άρχισε με την υποβολή ένστασης από την πλευρά της υπεράσπισης, που ζήτησε την αποβολή του ΟΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου από την πολιτική αγωγή.

Όπως υποστήριξαν, ο ΟΤΕ δεν μπορεί να παρασταθεί γιατί δεν πλήρωσε ο ίδιος το χρηματικό ποσό, αλλά η Siemens και το Δημόσιο γιατί οι κατηγορούμενοι δεν είναι υπάλληλοί του.

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτοπουλος πρότεινε να απορριφθούν οι ενστάσεις, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις